Start van Roparun 2023.
Start van Roparun 2023. Foto: Stichting Roparun - Marco Teljeur

Ruim 210 teams nemen deel aan de Roparun 2024

Sport

Dit jaar nemen ruim 210 teams deel aan de jaarlijkse Roparun. Dit jaar is de 33-ste editie van deze estafetteloop voor het goede doel: onderzoek naar kanker.

TWENTE - Dit jaar wordt de Roparun gehouden in het pinksterweekend, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Dit jaar is er ook weer een internationale route waarbij men vertrekt vanuit de Franse plaats Clastres, zo’n 150 kilometer van Parijs. Het eindpunt is zoals gebruikelijk Rotterdam. Roparun staat overigens voor de oorspronkelijke opzet van de run: van Rotterdam naar Parijs. Er is ook een Nederlandse route, met als beginpunt de evenementenlocatie op het vliegveld Twente. Beide routes zijn ongeveer 550 kilometer. De deelnemende teams hebben een flinke klus voor zich om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Zo bestaat een gemiddeld team uit 25 personen, waarvan maximaal 8 lopers. Daarnaast zijn er nog de fietsers die hen begeleiden, chauffeurs, navigatoren en de mensen die de rustplaatsen en overnachtingen verzorgen. Naast de kosten voor deelname - 3.500 euro per team - moeten de teams ook nog eens duizend loten á 2,50 euro verkopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. 

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 8 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 13 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56