Afbeelding

Geen alcohol onder de 18

Politie

OLDENZAAL - Het carnaval is een tijd van gezelligheid, waarbij ook het bier rijkelijk vloeit. Voor volwassenen gaat het advies op: geniet, maar drink met mate. En zeker niet wanneer je nog het verkeer in gaat. 

Voor tieners is er ook een duidelijke boodschap: niet onder de 18 jaar. De gemeenten roepen ouders dan ook op om met hun tieners te praten over de alcoholregels. Drinken is pas vanaf 18 jaar toegestaan en de overtreders riskeren boetes. Zo kunnen tieners van 16 en 17 jaar een boete van 100 euro krijgen en 15 jaar en jonger krijgt 50 euro boete. Ook volwassenen die alcohol verstrekken aan minderjarigen riskeren boetes voor zogeheten wederverstrekking. De gemeenten en politie zullen hier streng op letten rond het carnaval.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 10 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 15 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56