Bij evenementen worden weliswaar (op papier) toegankelijke toiletten geplaatst, maar een permanent rolstoelvriendelijk toilet ontbreekt nog. (Foto: Martin Meijerink)
Bij evenementen worden weliswaar (op papier) toegankelijke toiletten geplaatst, maar een permanent rolstoelvriendelijk toilet ontbreekt nog. (Foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Irritatie bij WG: nog geen openbaar invalidentoilet

Gemeentenieuws

Er moet nu toch écht eens schot in de zaken komen qua een goed toegankelijk invalidentoilet in de Oldenzaalse binnenstad. De fractie Werknemersgroepering trekt nu aan de bel bij het college van Burgemeester en Wethouders.

OLDENZAAL - Er zijn in Nederland een kwart miljoen mensen die in een rolstoel zitten. En nog een grotere groep mensen met wat meer algemene mobiliteitsproblemen. Voor hen is een normaal toilet niet of lastig bruikbaar. Het is echter een flinke uitdaging om een invalidentoilet te vinden. Er zijn weliswaar plekken die zo’n toilet hebben, maar niet iedere locatie is altijd beschikbaar.

Geen resultaat
De WG benadrukt dat er al in juli 2018 in de raad gevraagd werd om een openbaar rolstoelvriendelijk toilet te realiseren. Sindsdien zijn diverse opties bekeken, zoals bij Markt 19. Ondanks verwoede pogingen kwam dit niet van de grond. In november 2021 werd wéér een motie aangenomen in de raad om een toilet te realiseren, met als latere suggestie bijvoorbeeld in combinatie met een fietsenstalling en geldmaat. Ook dit liep vooralsnog op niets uit. De WG roept het college dan ook op om dit meer prioriteit te geven.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 8 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 13 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56