Afbeelding
Foto: Shutterstock

Beter onderzoek naar stamboom

Gemeentenieuws

Oldenzaal is een gemeente met een bijzonder rijke geschiedenis. Als één van de oudste Twentse steden valt er veel te vertellen over zowel de stad als de inwoners zelf. Eén van de mogelijkheden om in je eigen, persoonlijke geschiedenis te duiken is genealogie. Oftewel: stamboomonderzoek.

OLDENZAAL - Stamboomonderzoek is voor veel mensen hoe dan ook al een leuke hobby. Immers, door te kijken naar je voorouders kun je wellicht ook je eigen rol in de geschiedenis wat beter plaatsen. De gemeente helpt dan ook graag om mensen hun stamboom in kaart te brengen. Hiervoor is nu de website voor stamboomonderzoek aangepast en vernieuwd. Via genealogie.oldenzaal.nl kunnen mensen de bevolkingsregisters en akten van burgerlijke stand bekijken, voor zover deze openbaar zijn gemaakt. Door de jaren heen zijn er in Oldenzaal ook diverse initiatieven geweest om de lokale geschiedenis en die van de inwoners vast te leggen en te ontdekken. Zo zullen lezers zich nog de opgravingen rond de basiliek herinneren, gevolgd door DNA-onderzoek. Dit wees uit dat er ook nu nog inwoners zijn wiens voorouders eeuwen geleden in Oldenzaal woonden.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 10 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 15 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56