Afbeelding

Grote drukte met bomenkap

Gemeentenieuws

OLDENZAAL - Momenteel worden weer aardig wat bomen gekapt in Oldenzaal. Het gaat dan om problematische of zieke bomen die niet meer gered kunnen worden. 

De gemeente beheert in totaal ruim 19.000 bomen, die elke drie jaar een grondige inspectie krijgen. Dit gebeurt altijd in het najaar, waarna de bomen in het opvolgende voorjaar gekapt worden. De gemeente krijgt hier wel eens vragen over, zeker omdat men juist veel doet om het belang van bomen te benadrukken. Zo dragen bomen bij aan de biodiversiteit en ze zorgen voor verkoeling in de hete zomers. Kap volgt dan ook alleen maar bij uiterste noodzaak, zo geeft de gemeente aan. Bovendien probeert men ook altijd op dezelfde plek of elders een boom terug te planten.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56