Afbeelding
Foto: Picasa

Carnaval in de Boeskoolstad!

Cultuur

De afgelopen weken werd achter de schermen veel werk verricht om Oldenzaal klaar te stomen voor hét carnavalsweekend. Zowel de gemeente als de carnavalsverenigingen hebben zich goed ingezet om de komende optocht weer tot een succes te maken.

OLDENZAAL - De Boeskoolstad heeft traditiegetrouw het grootste - en volgens velen gezelligste - carnaval boven de grote rivieren. Elk jaar trekt de optocht meer dan 100.000 bezoekers. De gemeente vraagt mensen zoveel mogelijk met de fiets, lopend of het OV te komen, aangezien er simpelweg niet voldoende parkeerruimte is in Oldenzaal. Momenteel leggen de medewerkers van de gemeente de laatste hand aan de voorbereidingen, met onder meer snoeiwerkzaamheden en het bijdragen van de lantaarnpalen. Dit jaar is de optocht iets anders van opzet dan voorheen. Zo zal de route komende zondag in tegengestelde richting lopen: het beginpunt blijft de Wilhelminastraat, maar daarna gaan ze de Ganzenmarkt op en slaan linksaf het St Plechelmusplein op. De optocht begint om 12.30 uur en op de site van de Kadolstermennekes is een kaart te vinden met doorkomsttijden.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56