De winnende Blaanke Bössels (Tekst: Martin Meijerink. Foto: de Kadolstermennekes)
De winnende Blaanke Bössels (Tekst: Martin Meijerink. Foto: de Kadolstermennekes)

Blaanke Bössels winnen het Kapellenfestival 2024

Cultuur

Het is ooit begonnen als een kleine blaaskapellenwedstrijd, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een grootschalig kapellenfestival met meer dan duizend bezoekers. 

OLDENZAAL - De organiserende Kadolstermennekes komt alle lof toe, het werd weer een ouderwets kapellenfestival in de Boeskoolstad. Het koper was gepoetst en de koperklanken brachten van begin tot einde mede een ode aan de Blaosmuziek. Het was een volle bak bij het zalencentrum van Rouwhorst, gevuld met een zeer enthousiast publiek. Er was een deskundige ,,Sjuurie” ,die de beoordeling van de winnende kapellen voor hun rekening namen. De Blaanke Bössels werden de winnaars. Tweede werden de blaozende vrouwen en mannen van de Hijskraan, derde werd Tapwacht’90. De aanmoedigingsprijs ging naar Oelenkapel. Jong en oud heeft zich doen vergapen aan de creatieve en muzikale talenten van de vele kapellen. Maar meer nog hebben ze een onmeunig mooien zondagmiddag beleeft. Nu op naar de dree dolle dagen. Zelf geen echte carnavalist maar kan wel genieten van blaosmuziek. Thuisgekomen even de CD van Ge Reinders opgezet om in de stemming te blijven van “Blaosmuziek”.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56