Het was weer genieten op het gezellige Kozakken carnaval! (Tekst: Martin Meijerink. Foto: Anita Spit)
Het was weer genieten op het gezellige Kozakken carnaval! (Tekst: Martin Meijerink. Foto: Anita Spit)

Kozakken genieten van gezellig carnavalsfeest bij hotel Ter Stege

Cultuur

Voorheen waren de carnavalisten van De Kozakken gelieerd aan KIK (Kunst In Kwetsbaarheid). Deze stichting is echter opgegaan in Art Brut KIK en sinds juli 2023 is het carnavalsgedeelte er uit gehaald. De Kozakken maken het carnavalsfeest voor iederéén toegankelijk, dus ook mensen met een beperking. 

OLDENZAAL - Het is een grote gave wanneer men talent uit kwetsbaarheid weet te halen en dit te ontwikkelen, daarvoor verdienen jullie waarderende woorden en complimenten. Aandacht voor alle kwetsbaren in onze samenleving; dat is het doel van het bestuur en de organisatoren van de feestavond en kinderoptocht. Anton Van Dokkum, Herman Kok, Johnny Loohuis, Wim Steenbeeke, Jan Teusink en Hans Kuipers hadden zich ingezet om er afgelopen dinsdag een mooie feestavond van te maken bij hotel Ter Stege. Daar kon men genieten van een mooie feestavond. 

Dank aan sponsoren
Voor de bezoekers waren er gratis drankjes, gratis broodje knakworst en live muziek. Ook dit jaar waren de deelnemende Kozakken en hun naasten weer van de party op het Oldenzaalse Kozakken Carnaval 2024. Het bestuur wil graag genoemd hebben dat ze gesteund worden door vele sponsoren die het Oldenzaalse Kozakken Carnaval mogelijk maken. Ze dragen de vele sponsoren dan ook een warm hart toe. Het was het tiende jaar dat dit carnavalsfeest werd georganiseerd; volgend jaar voor de elfde keer. Reden om nu al een feestcommissie op te zetten.

Vol programma
Het programma voor de komende carnavalsdagen zier er goed uit. Het maakt zijn vervolg op vrijdag 9 februari. Om 18.45 uur verzamelen zij zich bij Stadstheater de Bond. Daarna vertrekt men om 19.00 uur om deel te nemen aan de Carnavaleske Kinderwagen Optocht 2024, met intocht op de Groote Markt. Zondag 11 februari bent u uitgenodigd om 10.00 uur voor een spetterend carnavalsfeest en bent u van harte welkom in het Stadstheater de Bond. Hier zal op een spectaculaire wijze de nieuwe Tsaar en Tsarina om 11.11 uur aan u worden voorgesteld. Dweilorkest La Dolce Vita uit Weerselo is weer van de party voor de muzikale ondersteuning. Feest alom, maak plezier! Het bestuur is ook nog op zoek naar nieuwe leden, nieuwe vrijwilligers en uiteraard nieuwe sponsoren. Neem voor informatie contact op met CV De Kozakken via: 06-82 66 88 43.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56