Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente praat met sportsector

Algemeen

Goede buitensportlocaties zijn belangrijk voor de gemeenschap. De gemeente wil hier samen met de gebruikende verenigingen goede afspraken over maken qua beheer en onderhoud en de rolverdeling bij deze taken.

OLDENZAAL - Door de jaren heen zijn er verschillen ontstaan in de afspraken die er zijn met de diverse buitensportverenigingen. Adviesbureau Synarchis wordt nu ingeschakeld om te onderzoeken wat de beste benadering is om dit gelijk te trekken. De uitkomsten van dit onderzoek vormen de input voor een toekomstbestendig beheermodel voor buitensportaccommodaties, verenigingen en de gemeente. 

Het onderzoek richt zich op de accommodaties voor buitensporten waar de gemeente op één of andere manier betrokken is bij het beheer. Bijvoorbeeld in de rol van eigenaar/verhuurder, subsidieverstrekker of als uitvoerder van onderhoudswerkzaamheden. Het onderzoek maakt inzichtelijk welke opties er zijn voor een toekomstbestendig beheermodel. Ook zal het onderzoek zich richten op standaardisatie van de huidige afspraken, met als doel een gelijk speelveld voor alle buitensportverenigingen.

!
Afbeelding
Nieuwe schrijfgroep 25 sep, 14:08
Afbeelding
Goede wijn behoeft geen krans: geslaagd eerste Twents Wijnfeest 25 sep, 13:06
Afbeelding
Leer anders naar kunst te kijken met deze cursus 24 sep, 14:25
Afbeelding
Kledinginzameling voor maneges met goed doel 24 sep, 13:04
Afbeelding
Gemeente praat met sportsector 23 sep, 15:11
Afbeelding
De kermiskroket gaat met de tijd mee 23 sep, 14:20
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29