Ook een afvaardiging van het Jeugdwerk Hades was van de partij op het eerste Twents Wijnfeest.
Ook een afvaardiging van het Jeugdwerk Hades was van de partij op het eerste Twents Wijnfeest. Foto: Picasa

Goede wijn behoeft geen krans: geslaagd eerste Twents Wijnfeest

Algemeen

De druiventrossen hangen nog aan de ranken, de oogst moet nog worden binnengehaald, een toepasselijke naam voor de wijn moet nog worden gevonden, en de etiketten op de flessen van de rode en de witte wijn van Wijngaard Kötter moeten nog worden ontworpen. Maar het aloude gezegde is al van toepassing. “Goede wijn behoeft geen krans”. Dit betekent: goede waren hoef je niet aan te prijzen. Want wat écht goed is, verkoopt zichzelf. 

OLDENZAAL - Het wordt ook wel eens van personen gezegd en dat is bij dit eerste Twents Wijnfeest zeker van toepassing op de organisatoren van dit twee daagse Wijnfestijn. Bianca Wolf en Tom Kötter van Wijngaard Kötter hadden samen met Daphne Mistrate Haarhuis en Roy Spekhorst van Bier- en Eetcafé Pelle’s uit Deurningen dit eerste Twentse wijnfeest georganiseerd. 

Daphne Mistrate Haarhuis en Roy Spekhorst en Bianca Wolf en Tom Kötter vormen twee krachtige koppels die naast het organiseren van dit eerste Twentse Wijnfeest een sterke sociale en maatschappelijke rol vervullen in Deurningen en Oldenzaal. De belangstelling voor dit eerste wijnfestijn was er: ruim vijfhonderd bezoekers op de zaterdagavond en voor de buurtbewoners is het een uitbundig buurtfeestje wat zijn herhaling moet vinden volgend jaar, aldus een buurvrouw. De buurt is ingenomen met het initiatief van deze twee hobby-wijnproducenten. Waar voor enkele weken de buurtbewoners nog samen protesteerden tegen de aanleg van een zonnepanelen-park, zo zijn ze nu voorstanders om dit Twents wijn concept jaarlijks te laten plaatsvinden.

Zondagmiddag kwamen de wijnwandelaars aan hun trekken. Er werd gewandeld, gedronken en geklonken op het goede leven en geproost en gezongen op het goede leven, de onderlinge verbondenheid en vriendschap met elkaar. De plek en aandacht die men geeft aan Hades, het jeugdwerk in Deurningen. De mogelijkheden die men geeft aan mensen met beperking en dagbesteding op de wijngaard die wordt geboden aan de deelnemers van de Zorggroep Sint Maarten. Het betrekken van de drie Italiaanse senioren komende maand bij het oogsten. Met deze vormen van betrokkenheid zal er zeker goed worden geoogst. Naar verwachting zal het oogsten in de eerste week van oktober zijn aanvang krijgen. Hart krant Oldenzaal en Noordoost-Twente blijft u informeren over de oogst maar ook over Hades Jeugdwerk in Deurningen.

!
Afbeelding
Zonnebloem wint Gouden Boeskool 13 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas: cadeautips van TOP1Toys 15 uur geleden
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 17 uur geleden
Afbeelding
Twents centraal in leuk nieuw boekje 19 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 21 uur geleden
Afbeelding
Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne 21 uur geleden
Afbeelding
Jeugdraad Oldenzaal bestaat 5 jaar 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelen met de midwinterhoorn 23 uur geleden