Afbeelding

FC Twente Vrouwen veroveren de Super Cup

Algemeen

ENSCHEDE - De FC Twente Vrouwen hebben zondag de Super Cup veroverd. Zij versloegen Ajax met 3-2. De FC Twente Vrouwen ontvingen Ajax in de Grolsch Veste voor het mooie treffen; de openingswedstrijd van het seizoen tussen de landskampioen en bekerhouder.

De Twentse vrouwen wisten al vroeg de leiding te pakken; Fenna Kalma maakte een mooie 1-0. Diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden werden niet afgemaakt. Men ging met 1-1 de rust in. Hierna kwam de Twentse ploeg sterk uit de kleedkamer: direct na rust wist Marisa Olislagers de 2-1 te maken, waarna Ajax wederom langszij wist te komen met de 2-2. Het beslissende doelpunt liet even op zich wachten: in de 82e minuut schreef wederom Olislagers de 3-2 bij voor Twente.

De FC Twente heren hadden een wat minder bevredigend weekend. Zij speelden zondag een 1-1 gelijkspel bij een uitwedstrijd tegen AZ. Dit bleek een sterke tegenstander, waardoor AZ in de eerste helft redelijk overmacht had. De 1-0 was dan ook niet onverdiend, aldus trainer Ron Jans. Uiteindelijk wist Ugalde in de 81e minuut de gelijkmaker te scoren. Eindstand: 1-1.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 15 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57