Lars Boberg wil de voordelen van (sport)massage graag voor iedereen bereikbaar maken.
Lars Boberg wil de voordelen van (sport)massage graag voor iedereen bereikbaar maken.

‘Berghuizen’ breidt aanbod uit met (sport)masseur Lars Boberg

Algemeen

Hoe voorkom je na de reguliere fysiotherapie-behandelingen dat klachten terugkomen? En wat kun je preventief doen om schouder- en rugpijn als gevolg van bijvoorbeeld je werk te voorkomen? Daarvoor heeft Fysiopraktijk Berghuizen met (sport)masseur Lars Boberg het aanbod uitgebreid.

OLDENZAAL - Het is een voor fysiotherapie-praktijken bijzondere aanvulling, stelt maatschapslid Rob Olde Keizer vast. “Normaal is het: behandelingen, pijn weg, klacht weg, patiënt naar huis. Door de aanwezigheid van Lars kunnen we nu hulp blijven bieden, ook als de acute klachten door onze fysiotherapeuten zijn verholpen. Dat kan door massage en/of persoonlijke trainingen. We zijn erg blij met Lars. Hij heeft veel ervaring op dat gebied.”

Lars Boberg (49) is een bekende sportman in Oldenzaal. Hij speelde gedurende zestien jaren in de hoofdmacht van FC Berghuizen en runde in dit deel van Oldenzaal eerder zelf een eigen praktijk. Daarnaast was hij als sportmasseur actief bij verschillende clubs. Momenteel liggen wekelijks spelers van voetbalvereniging De Lutte, waar de fysiopraktijk ook een vestiging heeft, bij hem op de behandeltafel.

Maar in zijn dagelijkse werk spreekt hij niet van sportmassage. “Omdat ik me niet alleen op sporters richt. Juist niet. De kracht van mijn behandelingen is de preventieve werking. Dat geldt voor mensen die uitbehandeld zijn bij de fysiotherapeut maar ook voor mensen met beroepen als kapper en in de zorg, of die werk hebben waarbij ze dagelijks langdurig achter de computer zitten.

Om bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderpijnen te voorkomen, is het van belang het lichaam te blijven onderhouden. Dat verzorg ik behalve met massages ook met oefeningen in de sportzaal.” Die zitten niet in het reguliere aanbod van zorgverzekeraars. “Bij fysiotherapie is een medische indicatie nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen”, licht Rob Olde Keizer toe. “Daaronder vallen helaas nog niet de behandelingen van Lars, maar om die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, bieden we ze tegen gereduceerde tarieven aan.”

Wie graag meer informatie wil kan contact opnemen met Lars via: Lars@fysiopraktijkBerghuizen.nl of Rob Olde Keizer op: Rob@fysiopraktijkBerghuizen.nl

!
Afbeelding
Nieuwe schrijfgroep 25 sep, 14:08
Afbeelding
Goede wijn behoeft geen krans: geslaagd eerste Twents Wijnfeest 25 sep, 13:06
Afbeelding
Leer anders naar kunst te kijken met deze cursus 24 sep, 14:25
Afbeelding
Kledinginzameling voor maneges met goed doel 24 sep, 13:04
Afbeelding
Gemeente praat met sportsector 23 sep, 15:11
Afbeelding
De kermiskroket gaat met de tijd mee 23 sep, 14:20
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29