Naast de wijnen is er ook een gezellig randprogramma met muziek en andere gezelligheid.
Naast de wijnen is er ook een gezellig randprogramma met muziek en andere gezelligheid.

Bad Bentheim staat geheel het teken van wijn dit weekend

Algemeen

Deze vrijdag, zaterdag en zondag staat Bad Bentheim weer geheel in het teken van wijnen. Het is namelijk al weer de 23-ste editie van het Bad Bentheimer Wijnfeest!

BAD BENTHEIM - De bezoekers kunnen in de romantische burchtstad in ontspannen sfeer genieten van smakelijke wijnen uit de diverse Duitse wijnstreken evenals van Italiaanse en Georgische wijnen. Het Bad Bentheimer wijnfeest is al lang geen geheimtip meer. Het evenement op de Herrenberg heeft zich tot ver buiten de eigen stadsgrenzen tot een publiekstrekker ontwikkelt.

De mix maakt het verschil, de bezoekers kunnen zich naast de verscheidenheid aan wijn op een afwisselend muziekaanbod verheugen. Op vrijdag begint het feest met de band ‘Down Town’ De band zorgt met hits uit de 70er en 80er jaren voor de juiste stemming. Swingende partymuziek dan op zaterdagavond tijdens het optreden van de band ‘Choice’. Het duo ‘Obst und Gemüse’ laat op zondag het feest op de Herrenberg met hun uitgebreide repertoire nog eens goed opleven.

De bezoekers kunnen een breed aanbod van wijnen uitproberen en wellicht de één of andere fles voor thuis kopen. Ook de menukaart is veelbelovend, naast lokale kaasspecialiteiten en hartige lekkernijen wordt er ovenwarme flammkuchen aangeboden, een typisch Duits gerecht die haar oorsprong vindt in de Elzas.

Gelijk met het wijnfeest begint in Bad Bentheim ook de Faire Woche, die loopt tot en met 30 september. Op zaterdag 17 september worden er van 14.00 tot 18.00 uur in Haus Westerhoff aan de Heeresstraße 1 talrijke activiteiten aangeboden. Onder ander een wijnproeverij met faire wijnen.

Het wijnfeest aan de zonnenzijde van de burcht is geopend op: vrijdag 14 september, van 18.00 tot 24.00 uur. Zaterdag van 16.00 tot 24.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Gratis entree!

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16