Foto: Shutterstock

Het nieuwe seizoen van Boescooltuur gaat van start

Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 van de Oldenzaalse basisscholen kunnen dit najaar weer proeven aan diverse culturele activiteiten. Doel van het programma BoesCoolTuur is om hen laagdrempelig in aanraking te brengen met cultuur, zonder de directe bijkomende hoge kosten.

OLDENZAAL - Oldenzaal heeft een breed cultureel aanbod met muziek, dans, theater, circus en nog veel meer. Maar bijvoorbeeld het volgen van muziek- of danslessen is wel prijzig voor ouders. Zeker wanneer je niet weet of het ook echt iets is voor het kind. Met BoesCoolTuur kunnen kinderen tegen lage kosten enkele proeflessen volgen. De inschrijving voor deze kennismakingscursussen start op 6 september en loopt via www.boescooltuur.nl

Dit jaar is de zevende editie van BoesCoolTuur; dit werd voor het eerst gehouden in het najaar van 2016. Het sloot aan op het soortgelijke kennismakingsproject voor de lokale sport: BoesCoolFit. Hierbij kunnen kinderen proeven aan diverse sporten gedurende het jaar. Voor kinderen is het ervaren van kunst en cultuur een mooie prikkel voor zelfontplooiing, sociale vaardigheden en plezier, aldus BoesCoolTuur. Het helpt kinderen om kennis te maken met nieuwe zienswijzen zowel op de maatschappij als zichzelf. Het heeft dus veel voordelen.

Meer berichten
 
Auto zoeker