Kunst en cultuur zijn prikkelend voor senioren. De Zilvercoaches kunnen hierbij helpen.
Kunst en cultuur zijn prikkelend voor senioren. De Zilvercoaches kunnen hierbij helpen.

Zilvercoaches in Oldenzaal promoten kunst en cultuur

Algemeen

Voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst en cultuur. En dat is jammer, want het maakt gelukkiger, houdt lijf en geest gezonder, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin aan de dag. 

OLDENZAAL - Met Twents Zilver gaat men samen aan de slag met kunst en cultuur. Zogeheten Zilvercoaches gaan dan samen met senioren de mogelijkheden en wensen verkennen voor deelname aan kunst en cultuur in de brede zin. Dit brengt dan hopelijk inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, hoe dan ook. 

Op scholen is kunstzinnige kennismaking, talentontwikkeling en zelfexpressie inmiddels ‘gewoon’. Echter voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst & cultuur. En dat is jammer, want samen creëren maakt je gelukkiger en verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag. Twents Zilver is er om met ouderen uit Oldenzaal aan de slag te gaan met kunst, muziek en cultuur met begeleiding van Zilvercoaches: professionele kunstenaars, creatief therapeuten en andere ‘gezellige leu’.

Wie ook eens wil verkennen wat kunst en cultuur voor hen kan betekenen kan een afspraak maken met de Zilvercoaches. Zij komen dan graag eens een drie á vijf keer op bezoek bij de mensen thuis. Kijken welke wensen en behoeften er zijn. Dit zou bijvoorbeeld ook kunnen betekenen dat men aanhaakt bij bestaande groepsactiviteiten. Meedoen of meer informatie? Stuur een mailtje naar info@twentszilver.nl en het telefoonnummer 06-23523831.

Er zijn in Oldenzaal inmiddels meerdere leuke initiatieven om juist ook senioren te betrekken bij kunst- en culturele deelname. Denk bijvoorbeeld aan een dementievriendelijk koor. Muziek heeft namelijk een positief effect op mensen met dementie; het prikkelt weer hun herinneringen uit vervlogen jaren.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26