Afbeelding

Zwemwaterkwaliteit in de regio nog steeds uitstekend

Algemeen

De kwaliteit van het zwemwater in de brede regio is nog steeds uitstekend. Dit blijkt uit de vaste controles van alle erkende zwemwateren.

TWENTE - In de periode van 1 mei tot 1 oktober worden alle officieel aangewezen zwemplekken regelmatig minimaal eens per maand onderzocht, sommige elke twee weken. Hierbij meet men welke bacteriën in het water aanwezig zijn en in welke hoeveelheden. Het gaat dan om de intestinale enterokokken en E. Coli. Beide komen voor in de ontlasting van mens en dier en zijn een goede indicator voor de zwemwaterkwaliteit. 

Daarnaast inspecteren de waterbeheerders ook op andere soorten van vervuiling, zoals blauwalgen en andere giftige algen. Zeker met het warme weer van de afgelopen tijd is het belangrijk om alert te blijven, ook als zwemmer zelf. Blijf daarom op de informatieborden letten bij de plassen.

De kwaliteit van de diverse bekende zwemplassen in de regio is volgens www.zwemwater.nl ‘in orde’. Dus ook in het Hulsbeek, Rutbeek en Lageveld. Ook bij de kleinere plassen van de campings in de regio is het veilig zwemmen momenteel. Alleen de Tolplas in Hoge Hexel heeft nog steeds een negatief zwemadvies.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 1 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26