Afbeelding

Zwemwaterkwaliteit in de regio nog steeds uitstekend

Algemeen

De kwaliteit van het zwemwater in de brede regio is nog steeds uitstekend. Dit blijkt uit de vaste controles van alle erkende zwemwateren.

TWENTE - In de periode van 1 mei tot 1 oktober worden alle officieel aangewezen zwemplekken regelmatig minimaal eens per maand onderzocht, sommige elke twee weken. Hierbij meet men welke bacteriën in het water aanwezig zijn en in welke hoeveelheden. Het gaat dan om de intestinale enterokokken en E. Coli. Beide komen voor in de ontlasting van mens en dier en zijn een goede indicator voor de zwemwaterkwaliteit. 

Daarnaast inspecteren de waterbeheerders ook op andere soorten van vervuiling, zoals blauwalgen en andere giftige algen. Zeker met het warme weer van de afgelopen tijd is het belangrijk om alert te blijven, ook als zwemmer zelf. Blijf daarom op de informatieborden letten bij de plassen.

De kwaliteit van de diverse bekende zwemplassen in de regio is volgens www.zwemwater.nl ‘in orde’. Dus ook in het Hulsbeek, Rutbeek en Lageveld. Ook bij de kleinere plassen van de campings in de regio is het veilig zwemmen momenteel. Alleen de Tolplas in Hoge Hexel heeft nog steeds een negatief zwemadvies.

Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 27 mei, 13:59
Afbeelding
Eerste Graan & Korenfestival in Oldenzaal was zeer geslaagd 27 mei, 10:17
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06
Afbeelding
Volop zwemplezier bij het BadePark in Bad Bentheim 26 mei, 11:55