De deelnemers aan het Alzheimercafé: nu een keer bij een gezellige High Tea.
De deelnemers aan het Alzheimercafé: nu een keer bij een gezellige High Tea. Foto: Picasa

Leuke High tea: het perfecte bedankje

Algemeen

Ik schaar mij met anderen onder de vaste bezoekers van het Alzheimercafé in Oldenzaal. Niet alleen de Alzheimercafé-bijeenkomsten, maar ook andere activiteiten in het kader van een dementievriendelijk Oldenzaal krijgen volop mijn aandacht. En dan komt er plotseling voor de vakantieperiode een uitnodiging in mijn digitale brievenbus. Een uitnodiging om deel te nemen aan een High Tea.

OLDENZAAL - De High Tea werd gehouden op een unieke locatie in Twente, namelijk bij Schenkerij Poort Bulten aan de Lossersestraat 66 in De Lutte. Dat ik als bezoeker (vrijwilliger) van het Alzheimercafé aan meerdere bijeenkomsten heb deelgenomen wordt gewaardeerd, zo schreef men in de uitnodigingsbrief. Vandaar dat ik alleen al de uitnodiging om deel te nemen aan deze High Tea zeer waardeerde. Dus trok ik afgelopen dinsdagmiddag naar De Lutte. 

Ik schreef al eerder: “kom naar De Lutte en je bent verloren”. Verloren ben ik niet geraakt, wel aangezet te genieten van al die heerlijkheden die ons werden voorgezet. Direct bij aankomst veel vriendelijke welkomstwoorden en vragen zoals: “Martin ho ist met die?” Het voelde direct goed en vertrouwd. Sommige deelnemers had ik een aantal maanden niet gezien maar nu ging het vuurtje weer branden. Blij dat ik mij dit moment niet heb laten ontgaan.

Het Alzheimercafé  is een initiatief van de zorg- en welzijnsinstellingen Carintreggeland, Mediant GGZ, Impuls, Zorgfederatie Oldenzaal en Zorggroep Sint Maarten. De uitnodiging om deel te nemen aan deze High Tea kwam van de organiserende Alzheimercafés in Losser en Oldenzaal . Niet alleen in Oldenzaal en Losser, maar op meer dan dertien plaatsen in Twente zijn Alzheimercafés actief in de weer en wordt ondersteuning gegeven aan mensen met dementie of Alzheimer. Dat kan zijn in een trefpunt in de wijk, in een café of in een theehuis elders in Twente.

De afdeling Twente biedt ondersteuning aan mensen met dementie maar ook aan hun naasten, door het verzorgen van informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten, het organiseren van activiteiten en belangenbehartiging. Zo zijn ze ook gesprekspartner bij gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars en het zorgkantoor. Deze middag was een uitrust-middag, even pauzeren, even alles over je heen laten komen en genieten. Het moment dat je niet alle ballen in de lucht moest houden. Gepraat, gelachen, verhalen opgehaald en mailadressen uitgewisseld en dat bij een High Tea.

Er werd goed voor ons gezorgd; het jonge en attente bedieningsteam van Schenkerij Poort Bulten deed er alles aan om ons tevreden te stellen en dat is prima gelukt. We hebben genoten van het smakelijke palet met cheesecake, appel crumble blokken, brownie, schuimpje en andere items. Verschillende hartigheden waaronder een soepje, wrapje, sandwich en een stukje quiche. Natuurlijk waren er de geurende theepotten waar je zelf uit mocht kiezen. Een compliment voor de jeugdige, vriendelijke medewerkers van Schenkerij Poort Bulten is op zijn plaats. Maar ook waardering naar de initiatiefnemers van het Alzheimercafé Oldenzaal en Losser. Bij het afscheid nemen met een vakantie groet klonk duidelijk door het tot ziens en na de vakantie zijn we weer van de partij. Wil jij ook aansluiten als vrijwilliger van één van de Alzheimercafés? Mail: b.grundel@alzheimervrijwiligers.nl 

Nog enkele deelnemers van het Alzheimercafé.
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16