Jaarlijks NK Tegelwippen al weer over de helft heen

We zijn inmiddels al op de helft van het jaarlijkse NK Tegelwippen. Op 21 maart begon deze actie, die nog loopt tot en met 31 oktober. Doel van het ludieke NK is om mensen te bewegen hun tuin te vergroenen.

TWENTE - Een groene tuin heeft veel voordelen. Zo draagt dit positief bij aan de biodiversiteit, verlaagt het de temperatuur rond je huis én de afwatering is een stuk beter dan een stenen tuin. Daarnaast is een groene, diverse tuin ook gewoon mooi om te zien. Toch kiezen nog steeds relatief veel mensen voor een geheel versteende tuin, soms tot in het extreme. Voorbeelden van dit laatste zijn te bekijken op de ludieke Twitter-account ‘Onderhoudsarmoe’, die de spot drijft met de geheel versteende tegel. Een knipoog met een belangrijke boodschap.

Gemeenten in de regio zijn al druk bezig om mensen te bewegen de tuintegels in te ruilen voor echt gras en groen. Het vergt weliswaar meer onderhoud, maar heeft dus ook de nodige voordelen. Volgens de tussenstand van het NK Tegelwippen zijn er inmiddels bijna 859.000 tegels gewipt. In Losser zijn er inmiddels ruim 11.644 tegels gewipt, in Oldenzaal staat de teller op 3.911. Op www.nk-tegelwippen.nl is een tussenstand te bekijken.

Meer berichten
 
Auto zoeker