<p>De Siers Groep Oldenzaal was de laatste bieder van het vaatje haring.</p>

De Siers Groep Oldenzaal was de laatste bieder van het vaatje haring.

(Foto: Picasa)

Haringparty levert recordbedrag op

Afgelopen week werden weer diverse haringparty’s gehouden in de regio. Nadat vorige week woensdag de Twentse Haring Primeur gehouden werd in De Lutte, was het vrijdag smullen geblazen in Oldenzaal. De Oldenzaalse Haringparty was weer teruggekeerd op de vertrouwde grond in de tuin van het Palthe Huis.

OLDENZAAL - De belangstelling voor dit jaarlijks treffen was groot. Want meer dan 750 bezoekers kwamen naar het evenement in een ongedwongen sfeer, in Hartje Boeskoolstad. Het vrije en blije gevoel was terug in de stad en bij de mensen. Corona had ons twee jaar in de greep maar nu was het er weer; het gevoel en de sfeer van gezelligheid, verbondenheid in Oldenzaal met de Oldenzalers onder elkaar. 

Het ging hier niet om gezien en gezien worden, want slechts één dameshoedje heb ik kunnen waarnemen en dat leverde gelijk een mooi plaatje op. Bestuur en leden van de Lions Club die dit organiseerde kunnen dan ook met voldoening terug kijken op deze Haring Party 2022. Tijdens deze besloten party ging het er om om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. Die zijn er volop in Oldenzaal. Zo bracht ik het thema dementievriendelijk Oldenzaal bij hen onder de aandacht; ook hier neemt het aantal mensen met deze ziekte maand op maand toe.

De Lions hadden ook besloten om naast het steunen van de goede doelen in Oldenzaal ook nog iets anders te doen. Zo werd in de Palthe tuin een kunstwerk aangeboden aan de Oldenzaalse bevolking. Berend Seiger, creatieve geest en gewaardeerd beeldend kunstenaar, had een waar kunstwerk gemaakt. Dit draagt de titel: “De Levensloop”.

Burgemeester Patrick Welman toonde samen met kunstenaar Berend Seiger na het wegnemen van de Oldenzaalse vlag het kunstwerk. Oldenzaal is nu een derde kunstwerk rijker dat door de vaardige handen van Berend Seiger tot stand is gebracht. Het Sinti monument in de herdenkingstuin, de beeltenis van de Oldenzaalse Ondernemer Jan Kuipers en nu het derde kunstwerk op rij, De Levensloop.

En toen volgde het veilen van het vaatje haring; de vaste traditie bij dit soort evenementen. Of veilingmeester Koen Groenewold op Vaderdag nog het woord heeft kunnen doen betwijfel ik, want met zijn krachtige stem en niet aflatend enthousiasme wist hij het veilen van het eerste vaatje haring 2022 in Oldenzaal te brengen tot een recordbedrag met een opbrengst van maar liefst 54.400 euro. Er werd tijdens de veiling over en weergeboden maar het haringvaatje 2022 ging naar de laatste bieder en dat was Peter Siers, de eigenaar van Siers Groep Oldenzaal. De haringen die ik mocht weghappen waren van goede kwaliteit, vet, romig van smaak en perfect schoongemaakt door het team van Vishandel Bannink uit Oldenzaal. Complimenten aan alle betrokkenen!

Meer berichten
 
Auto zoeker