<p>Popkoor Vocal Essen en het Meezingkoor Goed Gemutst.</p>

Popkoor Vocal Essen en het Meezingkoor Goed Gemutst.

Koren te gast bij Amusing Hengelo

Het korenfestival Amusing Hengelo was afgelopen zaterdag een publiekstrekker. Alles werkte mee. In een zonovergoten stad Hengelo traden maar liefst 60 koren op. Met veel zangplezier zorgden deze koren voor een bult aan gezelligheid en sfeer in de Hengelose binnenstad. Een perfect georganiseerde Korendag 2022 waar waardering op zijn plaats is voor de organisatoren.

HENGELO - De Hengelose stadsdichter Wouter Munsterman had een inzing-lied gecomponeerd: “De Zin In Zingen”. Deze inzingcanon was een bijzondere binnenkomer. Wouter oogstte hiermee veel applaus. Op maar liefst 13 binnen- en buitenpodia waren er optredens van diverse koren. Er was veel publiekelijke belangstelling en het werd dan ook voor mij en anderen een waar genieten op het terras van café - restaurant Nationaal dat aansloot op het evenemententerrein.

Mijn belangstelling ging in het bijzonder uit naar twee Oldenzaalse koren die deelnamen aan dit Amusing Korenfestival. Popkoor vocaal Essen was direct om 13.00 uur van de partij en ze lieten zich horen en zien. Ook het Oldenzaals Meezingkoor Goed Gemutst liet van zich horen. Beide koren traden twee keer op, en op verschillende locaties waarbij het programmaboekje een handig hulpmiddel was om de tijden en locaties van de optredens te volgen.

De organisator van het jaarlijks Smartlappenfestival in Oldenzaal, Ingrid Assing, was met het Meezingkoor Goed gemutst ook prominent aanwezig. De dirigente van het Meezingkoor was wegens ziekte verhinderd maar in de bekende Oldenzaalse entertainer, muzikant en initiator bij vele muzikale evenementen Herman Nijhuis was een uitstekende vervanger gevonden. Vreugdevol nieuws heb ik vernomen van de organisatoren van ons jaarlijks Smartlappenfestival. Hierbij laten ze weten dat het jaarlijks evenement  in 2023 zal worden gehouden op zaterdag 13 mei 2023; de zaterdag voor Moederdag in de Oldenzaalse binnenstad. Het zal ongetwijfeld gezellig worden.

Onze burgemeester Patrick Welman kan het dus in zijn agenda zetten. Hopelijk is tegen die tijd ook de nieuwe nachtburgemeester gekozen. Of Oldenzaal dan ook inmiddels een stadsdichter heeft gevonden, daar kan ik mij nog niet over uitlaten. Sjef van den Biggelaar kan in ieder geval op de Oldenzaalse Evenementenkalender 2023 het Smartlappen Festival 2023 laten noteren. Want we doen het weer in het Stedke van plezeer.

Meer berichten
 
Auto zoeker