<p>Felix Nijland ontvangt de versierselen voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau.</p>

Felix Nijland ontvangt de versierselen voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

(Foto: Picasa)

Lintje als waardering voor Felix Nijland

De opening van de muziekkoepel in Stadspark Stakenbeek in Zuid Berghuizen kreeg afgelopen zondag nog een bijzonder staartje: één van de initiatiefnemers achter de nieuwe muziekkoepel, Felix Nijland, werd namelijk verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

OLDENZAAL - Waarderende woorden werden door burgemeester Patrick Welman en andere sprekers uitgesproken tot de drie initiatiefnemers van het project om een muziek- en cultuurkoepel in stadspark Stakenboer te realiseren. Jan Olde Kalter, Wim Gaalman en Felix Nijland werden in alle lofzang genoemd. En terecht, want zij waren het die samen het huzarenstukje wisten te realiseren: een geschenk voor de stad en de wijk.

Felix Nijland is geboren en getogen in de woonwijk Zuid Berghuizen. Hij kreeg bijzondere aandacht van burgemeester Patrick Welman. Onder grote belangstelling van vele stad- en buurtgenoten kondigde hij aan dat het zijne Majesteit, onze Koning Willem Alexander had behaagd Felix Nijland te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De voordracht werd door velen onderschreven. Felix Nijland heeft jaren gewerkt als journalist bij de regionale krant dagblad Tubantia. Zijn leven stond en staat grotendeels in het teken van het welzijn van zijn geliefd Oldenzaal. Geboren en getogen in de buurtschap Marke Zuid Berghuizen, heeft Felix Nijland zich jaren verdienstelijk gemaakt voor de samenleving en positieve bijdragen geleverd aan onder andere voetbalvereniging FC Berghuizen. Hij was enkele jaren jeugdleider van een jeugdteam, secretaris van het jeugdbestuur, initiator van vele activiteiten en organisator van meerdere voetbalreizen naar Scandinavië.

Felix Nijland was mede oprichter van het damesvoetbal en groepsleider van een damesteam Zuid Berghuizen. Hij heeft het damesvoetbal van Zuid Berghuizen mede tot grote groei en bloei gebracht. Het jubileumboek van FC Berghuizen is niet het enige boek dat hij om niet heeft geschreven en gerealiseerd. Jubileum uitgaven over en voor de Mariahof, Zorgfederatie Oldenzaal en “Overdinkel is met ons: 100 jaar zusters aan de grens” zijn door Felix geschreven. Hij was mede oprichter en vele jaren voorzitter van de Solex club. Hij nam actief deel aan de jubileumcommissie van de Mariakerk. Wat hem siert is ook dat hij jaren lang mantelzorger was voor zijn beide ouders.

Zijn ouders waren het die zorgden dat hij zich kon ontwikkelen tot een een journalist van klasse. Speciaal, en dat moet genoemd zijn, is dat hij als initiator en begeleider was bij het tot stand komen van het Sinti monument in de Herdenkingstuin en de Sociale Sofa voor het huis van waaruit de familie Weiss en eerder de Joodse familie Cohen zijn gedeporteerd. Zijn inzet voor Stichting Kansrijk Zuid Berghuizen en de digitale krant Hallo Berghuizen geeft hij de volle aandacht. Felix Nijland. de man enig en uniek in zijn soort, de man die anderen weet te enthousiasmeren. De redactie van de Hart-kranten wenst jou een welverdiend Ridderschap in de orde van Oranje Nassau.

Meer berichten
 
Auto zoeker