Burgemeester Patrick Welman is goed voorbereid voor de strijd. Links Hans Dirckinck, rechts Hans Breuker.
Burgemeester Patrick Welman is goed voorbereid voor de strijd. Links Hans Dirckinck, rechts Hans Breuker. Foto: Picasa

Burgemeester Welman klaar voor de strijd in en tegen Ootmarsum

Algemeen

Er zullen aanstaande zondag heel wat Oldenzaalse en Ootmarsumse vaders verstek laten gaan bij de Vaderdag-viering in familieverband. Want dan staat de strijd om het vaandel van Oldenzel op het programma. Een klootschietduel met een bijzondere, eeuwenoude geschiedenis. 

OOTMARSUM/OLDENZAAL - De twintig beste klootschieters uit beide plaatsen nemen het dan tegen elkaar op, aangevoerd door de beide burgemeesters. Na een onderbreking van twee jaar kan deze traditie nu eindelijk weer door.

De leden van het Vaandelcomité zijn in samenwerking met het bestuur van Klootschietvereniging Steeds Vooruit de afgelopen weken druk in de weer geweest om alles goed voor te bereiden. Nu komt het nog aan op de perfecte uitvoering. Met als resultaat het winnen van de strijd om het Vaandel van Oldenzél. Ook de Oldenzaalse burgervader Patrick Welman is er op gebrand dat de strijd door Oldenzaalse klootschieters wordt gewonnen.

Afgelopen dinsdagavond was hij nog even naar de klootschietbaan van Steeds Vooruit getrokken om de laatste trainingsstage af te werken. Burgemeester Patrick Welman zal alles in het werk stellen dat het openingsschot door hem zal worden gewonnen van de burgemeester van Dinkelland, John Joosten. Zijn goede voornemen alleen al is een perfecte aanmoediging voor de Oldenzaalse klootschieters.

Het trainingsrapport, opgemaakt door twee leden van het Vaandel comité Oldenzaal - Hans Breuker en Hans Dirckinck - was optimistisch gestemd. Volgens hen weet de burgemeester recht op de baan te blijven, gooit hij voldoende afstand voor een beginnend klootschieter en heeft hij de juiste houding om op melkbussen-hoogte te gooien met de kloot. Hij ontving dan ook het rapportcijfer 8.

Zondagmiddag trekken de klootschieters ten strijde op de klootschietbaan van KV De Brink in Ootmarsum, aanvang 13.30 uur. Onder muzikale begeleiding van een muziekvereniging zal Theo Padberg, de nieuwe vaandeldrager, vol trots het Oldenzaalse vaandel presenteren. Oldenzél trekt ten sportieve strijde. Wie er ook gaat winnen deze keer, het belooft hoe dan ook een mooi sportief treffen te worden tussen de beide plaatsen. Een mooie manier om de traditie van het klootschieten levend te houden.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 3 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 4 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49