De huiskamer van Zuid-Berghuizen biedt onderdak aan veel activiteiten. Ook muziek heeft er nu een eigen plek gekregen.
De huiskamer van Zuid-Berghuizen biedt onderdak aan veel activiteiten. Ook muziek heeft er nu een eigen plek gekregen.

Oldenzaal heeft nu eindelijk een muziekkoepel bij Stakenboer

Algemeen

Komende zondag is de feestelijke ingebruikname van de nieuwe Oldenzaalse muziekkoepel, tevens de heropening van Boerderij Stakenboer.

OLDENZAAL - Stakenboer mag met recht de huiskamer van Zuid-Berghuizen genoemd worden; hier zijn regelmatig activiteiten en evenementen. Nu komt er ook een stukje cultuur bij met de opening van een nieuwe muziekkoepel. Deze zal om 11.00 uur geopend worden, waarna er de rest van de dag een open podium is. Onder meer het Stadsjongenskoor Oldenzaal, Muziek Ensemble Twente, Popkoor Vocal Essen en het Accordeon Orkest Losser geven optredens.

Met een nostalgische muziekkoepel met moderne faciliteiten beschikt Oldenzaal in ontmoetingspark Stakenkamp nu over een echt cultureel buitenpodium. In een cultuur- en muziekstad met veel verenigingen is dat een belangrijke aanwinst. Zeker als aanvulling op het stadstheater De Bond. De stedelijke muziekkoepel biedt plaats aan zeker vijftig muzikanten van een muziekvereniging, die hun muziek zo op een bijzondere en sfeervolle plek ten gehore kunnen brengen.

De zes stenen elementen die de basis vormen voor de koepel zijn gebouwd in 2013 tijdens de toen in Oldenzaal gehouden Nationale metsel- en voegwedstrijden. De beste jeugdige metselaars en voegers uit Nederland streden toen in Park Stakenkamp om de hoogste eer. De Stichting Muziekkoepel Oldenzaal rondde dit project in 2021 af tot officiële muziekkoepel. De 50.000 euro die daarvoor nodig was werd binnen de kortste keren bij elkaar gebracht door de geweldige steun van fondsen, de gemeente Oldenzaal en het lokale en regionale bedrijfsleven.

Wat betreft faciliteiten van de muziekkoepel: een grote band kan inpluggen in de tegen het podium geplaatste elektriciteitskast of in verdeeldozen op het podium zelf, onder de eiken balken kunnen trusts worden gehangen en omkleden kan in de boerderij. Kijk voor informatie op www.muziekkoepeloldenzaal.nl of email: info@muziekkoepeloldenzaal.nl 

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 12 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03