<p>De ontvangst van het vuur was mooi geregeld op de Ganzenmarkt.</p>

De ontvangst van het vuur was mooi geregeld op de Ganzenmarkt.

(Foto: Picasa)

Oldenzaal ontvangt het Olympisch vuur

Woensdagmorgen 8 juni; het is vroeg: 07.30 uur. Hij stond als een van de eersten al vroeg op de Ganzenmarkt voor het stadhuis in Oldenzaal, Sportwethouder Rob Christenhusz. Samen met de ambtenaren werden de nodige voorbereidingen getroffen voor de aankomst van het Olympisch vuur: de ‘Flame of Hope’ (”vlam van de hoop”).

OLDENZAAL - Het was een speciale ochtend; zeker voor Sien Boerkamp. Zij is de de Oldenzaalse ambassadeur van de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. In vier dagen tijd worden maar liefst in 14 Twentse gemeenten 25 sporttoernooien georganiseerd. De evenementen die in Oldenzaal plaatsvinden worden georganiseerd door LEZ Studio (dansen) en de Oldenzaalse Wielerclub OWC (wielrennen). Dit met ondersteuning van de besturen en de vele Oldenzaalse vrijwilligers.

De Special Olympics Nationale Spelen zijn gericht op sporters met een verstandelijke beperking. Er doen dit jaar in totaal ruim 3.000 atleten en coaches mee. De 25 toernooien zouden niet mogelijk zijn dankzij het grote aantal vrijwilligers dat hierbij betrokken is; in totaal bijna 2.800 mensen. In de omliggende gemeenten is onder meer het volleybal (Ootmarsum), tafeltennis (Losser) en basketbal (Tubbergen) te zien. Doel van de Spelen is om de mooie prestaties van deze bijzondere sporters te laten zien.

Het rondbrengen van het vuur naar de diverse gemeenten waar de evenementen gehouden worden kreeg zijn eigen flair. Met deze ‘Torch Run’ zetten ook de politiemensen en brandweerlieden zich in voor deze Special Olympics. Met enige vertraging werden de bewakers en doorgevers van de Flame of Hope onder luid applaus verwelkomt op de Ganzenmarkt.

De kersverse ambassadeur Sien Boerkamp is een ware Oldenzaalse vertegenwoordiger bij deze Special Olympics Nationale Spelen in Twente. Zij is 15 jaar oud, woont in Breklenkamp en zit in het derde jaar van de VSO school ‘t Korhoen in Hengelo. Bijna elke woensdag is ze te vinden bij rustpunt ‘t Zoekerveld in Weerselo. Dit is een onderdeel van zorgboerderij de Korenschoof in Reutum. Samen met leeftijdgenoten en een begeleidster zorgen ze er voor dat het boerderij-ijs en de melk tap klaar is en dat het terras er pico bello uitziet. Verder bakken ze wat lekkers voor bij de koffie of thee en hebben ze daar een verkoophoekje met eigengemaakte geschenken. Tevens helpt ze in de zomer soms bij het rustpunt van Erve Meestersplaatsje in Breklenkamp.

Ze vindt het altijd supergezellig samen met vriendinnen. Sien sport bij LEZ Studio in Oldenzaal. Daar danst ze samen met nog een aantal lieve stoere meiden. Ze dansen hip – hop / streetdance stijl. Bij LEZ zorgt men altijd voor een leuke muziekmix waarop ze dansen. Sien heeft veel hobby’s: volleybal, dansen, skiën, diamondpainting, kletsen, knutselen en tutten met de haren, samen met vriendinnen. Sien nodigt u, geachte lezers, uit om aanwezig te zijn en om de sporters daar te komen aanmoedigen. In Oldenzaal wordt de strijd aangegaan voor de gouden, zilveren en of bronzen plak voor het wielrennen en dansen. Kijk voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen op: www.specialolympics2022.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker