<p>De Energiedagen zijn ideaal om goed advies en tips te krijgen voor energiebesparing en duurzaam wonen.</p>

De Energiedagen zijn ideaal om goed advies en tips te krijgen voor energiebesparing en duurzaam wonen.

(Foto: )

Energiedagen: advies voor besparing

Wie inspiratie zoekt voor het verlagen van de energierekening of aan de slag wil met energiebesparing vindt alles wat hij of zij wil weten op één plek tijdens de Energiedagen van Noordoost Twente. Energie van Noordoost Twente en de energieloketten van de gemeenten organiseren deze dagen op 20 en 21 mei voor de inwoners van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Zij kunnen er betrouwbare informatie en inspiratie ophalen voor energiebesparing in en om huis, isolatie en zelf energie opwekken.

TWENTE - ‘We willen de inwoners op een leuke en gemakkelijke manier informeren over de mogelijkheden die er zijn om in kleine of grotere stappen de woning energiezuiniger te maken’ vertelt Michael Breit, coördinator van het Energieloket van de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. 

‘We vinden het belangrijk dat iedereen goede en betrouwbare informatie kan krijgen over wat mensen zelf kunnen doen om de energierekening te verlagen. En bijvoorbeeld hoe lang het duurt om investeringen in het huis terug te verdienen. Bij de huidige energieprijzen is dat vaak al heel snel. Je vindt op de Energiedagen alles wat je weten wilt op één plek bij elkaar. Zonder verplichtingen!’

De Energiedagen van Noordoost Twente zijn opgezet als een ‘markt’: lokale en regionale installatiebedrijven en isolatiebedrijven laten de nieuwste ontwikkelingen zien en delen vrijblijvend hun kennis. Lokale energie coöperaties leggen uit hoe je deel kunt nemen in een energieproject. Het is mogelijk in gesprek te gaan met energiecoaches of lezingen te volgen over het energiezuiniger maken van je huis, financiering daarvan en wat de gemeenten voor je kunnen doen. Ook wie al een stap verder wil gaan en nadenkt over het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp, kan zich hier in korte tijd door verschillende deskundigen laten bijpraten. Bezoekers kunnen ook meedingen naar waardecheques van €250, die gebruikt kunnen worden om de eigen woning energiezuiniger te maken.

Gratis toegang
De Energiedagen vinden plaats op vrijdag 20 mei (15.00-20.00 uur) en zaterdag 21 mei (10.00-16.00 uur) op de buitenlocatie van De Methoeve aan de Gunnerstraat 39 in Weerselo. De toegang is gratis.

Energie van Noordoost Twente
De overstap van fossiele naar duurzaam opgewekte energie om de uitstoot van CO2 tegen te gaan houdt niet op bij de gemeentegrens. De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken daarom samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. Energie van Noordoost Twente zet projecten op om de productie van duurzame energie van de grond te krijgen, brengt lokale initiatieven en het bedrijfsleven samen en adviseert de inwoners van de vier gemeenten hoe zij hun huizen energiezuinig kunnen maken. Recent organiseerde Energie van Noordoost Twente nog de succesvolle actie ‘Bon van Noordoost Twente’. Hierbij kon men voor 80 euro aan gratis energiebesparende producten ontvangen. Kijk voor meer informatie ook op: www.de-energiedagen.nl 

Meer berichten
 
Auto zoeker