<p>Wethouders Ilse Duursma, Hilde Berning-Everlo en Rob Christenhusz tekenen de overeenkomst.</p>

Wethouders Ilse Duursma, Hilde Berning-Everlo en Rob Christenhusz tekenen de overeenkomst.

(Foto: )

Samenwerking bij de Participatiewet

De gemeenten Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland gaan nauwer samenwerken bij de uitvoering van de Participatiewet. Inwoners van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen kunnen vanaf 1 januari bij hun eigen gemeente terecht voor het aanvragen van een uitkering of ondersteuning bij het zoeken naar werk of voor vragen over hun uitkering. Eerder moesten inwoners hiervoor naar Almelo, die deze taken uitvoerde voor de gemeenten. Zij werken nu bij deze uitvoering samen met de gemeente Oldenzaal.

TWENTE - In 2021 hebben de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen besloten om te gaan samenwerken bij de uitvoering van de Participatiewet. Deze samenwerking richt zich op het gezamenlijk uitvoeren van de administratie en de betaling van de uitkering. De inwoners van Dinkelland en Tubbergen kunnen hiervoor terecht bij Schakel in hun eigen gemeentehuis. Voor de inwoners van Oldenzaal verandert er niets. Wethouder Hilde Berning-Everlo van de gemeente Tubbergen: “Door deze samenwerking kunnen we de participatiewet dichter bij onze inwoners organiseren, in het eigen gemeentehuis. Hiermee verbeteren we de dienstverlening, de lokale ondersteuning aan onze inwoners.”

Positieve samenwerking
Tot 1 januari 2022 werd de Participatiewet voor de gemeenten Dinkelland en Tubbergen uitgevoerd door de gemeente Almelo. Het overbrengen van de administratie van gemeente Almelo naar de gezamenlijke administratie van de gemeenten Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland verliep zonder problemen volgens hen. Vanaf 1 januari voeren de drie gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen gezamenlijk de administratie van de Participatiewet uit. Wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland is blij met deze samenwerking: “Wij zien dit als een succesvolle eerste stap in een gelijkwaardige samenwerking tussen onze gemeenten.”

Ondertekening
Op 17 januari hebben de drie verantwoordelijke wethouders in het stadhuis van Oldenzaal hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de Participatiewet, die dit jaar is ingegaan. Ze hebben daarbij met elkaar afgesproken om het komende jaar te gaan onderzoeken hoe de samenwerking in de toekomst er verder uit gaat zien. Wethouder Rob Christenhusz van de gemeente Oldenzaal: “We zien dit als een eerste veelbelovende stap richting een vruchtbare samenwerking met de gemeenten Dinkelland en Tubbergen.”

Meer informatie
Voor meer informatie hierover kunnen de inwoners van Dinkelland en Tubbergen terecht bij Schakel. Meer informatie staat op www.schakeldinkelland.nl of www.schakeltubbergen.nl. Of loop gewoon even binnen bij Schakel in het gemeentehuis.

Meer berichten
 
Auto zoeker