Wederzijds begrip en denken in mogelijkheden: een positieve ervaring met de gemeentelijke afdeling handhaving.
Wederzijds begrip en denken in mogelijkheden: een positieve ervaring met de gemeentelijke afdeling handhaving.

Met tevreden gevoel weer aan de slag

Algemeen

De coronacrisis levert voor ondernemers en organisaties grote uitdagingen op. Zo gaan de afgelopen twee jaar ook voor Sportschool Makoto Gym aan de Bentheimergraven 15 in Oldenzaal de boeken in als uitdagend. Om positief te blijven denken en te handelen in moeilijke tijden. “Uitdagingen dus die we ons te harte nemen”, aldus officemanager Nancy Ballast. “Met een achterban van loyale, begripvolle en waarderende leden zijn wij elke dag opnieuw gemotiveerder toch weer het beste er van te maken.”

OLDENZAAL - “Als sportschool heb je de missie om mensen in beweging te brengen en te houden. Zorg dragen om ze te begeleiden naar een fitter, vitaler en gezonder leven. Ons bestaansrecht is gebaseerd op het verbeteren van de volksgezondheid door middel van sport. We zien het dan ook als onze plicht om onze leden blijvend te voorzien van goede sportieve activiteiten.” Dat de eerdere en huidige lockdown hierbij een uitdaging vormen is duidelijk. “Nog steeds worden ons de duimschroeven aangedraaid en beperkingen opgelegd, bij het voortgaan in onze activiteiten. Wanneer je volkomen onverwachts de BOA’s bij je op de stoep ziet staan, bij de al minimale activiteiten die je aan kunt bieden, dan zakt je even de moed in de schoenen. Je weet dat deze mensen alleen bij je langs komen op basis van een melding. Daar waar je probeert je leden te blijven betrekken bij je sportieve activiteiten en blijven te enthousiasmeren via foto’s en informatie op sociale media, verwacht je geen onsportief gedrag van derden.”  

De BOA”s kwamen om hen uit te nodigen voor een gesprek op het Oldenzaalse gemeentehuis. De starre, autoritaire houding die je verwacht maakte plaats voor de menselijkheid: ze werden niet uitgenodigd voor een tik op de vingers of een boete, maar om samen de onduidelijkheden in het beleid te spreken. Ook zij wilden meedenken over wat wel en wat niet kan en mag op het gebied van sport op dit moment.

Tijdens het gesprek tussen de handhavers en het management team, ontstonden er bij het team van Makoto Gym nieuwe ideeën waarmee de activiteiten buiten doorgang kunnen vinden. Verantwoord en binnen de RIVM-richtlijnen. “Het gevoel “gehoord” te worden, het verkrijgen van inzicht vanuit beide kanten met betrekking tot het belang van het uit te voeren van een eenduidig beleid in heel regio Twente aangaande sport, gaf dit bezoek een positieve lading. Daarnaast is duidelijk geworden dat het handhaven van de regels met betrekking tot sport niet enkel en alleen een eenrichtingsverkeer hoeft te zijn. Er is ruimte voor een gesprek en het uiten van ideeën en hoor en wederhoor. De ervaring leert dat handhavers er inderdaad zijn om te handhaven, maar dat een open minded gesprek zeker tot de mogelijkheden behoord. En dat je in een gezamenlijk gesprek dus toch kunt bekijken wat wél mogelijk is”, aldus Ballast. Kijk ook op: www.makotogym.nl

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 2 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 2 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 3 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 5 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 5 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 5 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 5 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 5 uur geleden