Er zijn nog veel malafide bedrijfjes en beunhazen die slecht werk leveren tegen hoge prijzen: gezond wantrouwen en wat research blijven dan ook belangrijk.
Er zijn nog veel malafide bedrijfjes en beunhazen die slecht werk leveren tegen hoge prijzen: gezond wantrouwen en wat research blijven dan ook belangrijk. Foto: Shutterstock

Politie: ga niet in zee met twijfelachtige bedrijven

Algemeen

De politie en gemeenten waarschuwen om niet in zee te gaan met malafide bedrijven. Zij krijgen geregeld signalen van inwoners die opgelicht of geïntimideerd zijn om te betalen. Ondanks de vele waarschuwingen komt dit nog geregeld voor.

TWENTE - De politie waarschuwde onder meer voor malafide asfalteerders, dakdekkers en rioleringsbedrijven. Waar deze vroeger veelal aan de deur kwamen, vinden mensen ze nu ook via internet. Soms maken ze gebruik van namen die lijken op gerenommeerde bedrijven. Ze leveren dan matig werk af en vragen de hoofdprijs voor hun diensten. Er zijn ook signalen bekend dat mensen dan geïntimideerd worden om alsnog te betalen, vaak veel meer dan vooraf afgesproken was.

Het advies is dan ook om vooraf veel reviews te lezen, een bedrijf goed door te lichten en het liefst te kijken naar een lokaal actief bedrijf. Zo heeft men meer zekerheid dat men in zee gaat een betrouwbare onderneming. Of in ieder geval eentje waar u in persoon nog een keer verhaal zou kunnen halen wanneer werkzaamheden niet geheel naar wens uitgevoerd zouden worden.

Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 27 mei, 13:59
Afbeelding
Eerste Graan & Korenfestival in Oldenzaal was zeer geslaagd 27 mei, 10:17
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06
Afbeelding
Volop zwemplezier bij het BadePark in Bad Bentheim 26 mei, 11:55