Kern met Pit heeft als doel om initiatieven in kleinere gemeenschappen te steunen die actief bijdragen aan de leefbaarheid. (Foto: Ootmarsum)
Kern met Pit heeft als doel om initiatieven in kleinere gemeenschappen te steunen die actief bijdragen aan de leefbaarheid. (Foto: Ootmarsum) Foto: Shutterstock

Stem op mooie initiatieven in Kern met Pit-verkiezing

Algemeen

De afgelopen jaren zijn in Noordoost-Twente al veel initiatieven opgezet om de leefbaarheid in kleinere gemeenschappen te bevorderen. Hiervan werden ook diverse gesteund door Kern met Pit-bijdragen. Initiatiefnemers ontvangen dan 1.000 euro wanneer een buurtinitiatief binnen een jaar afgerond is.

TWENTE - Op 20 december ging de stemronde van start, waarbij mensen kunnen kiezen voor het initiatief ingediend in 2021 dat hen het meeste aanspreekt. Op 17 januari eindigt de stemronde via www.kernmetpit.nl, waarna op 22 januari de winnaars bekend zijn. Jaarlijks worden ook tien projecten gekozen tot ‘Gouden Pit’, die 3.000 euro ontvangen voor verdere groei van hun initiatief. De ingediende projecten zijn ook dit jaar weer heel divers. Alle initiatieven die in brede zin bijdragen aan een leefbare buurt en mooie kern kunnen zich aanmelden om kans te maken op zo’n bijdrage. Nu kan men stemmen op Glane in Beweging, basisschool ‘n Esch in Tilligte die zich toekomstbestendig wil maken en de DorpsQuiz Beuningen. Nieuwe projecten voor 2022 zijn ook al aangemeld, waaronder sporten en bewegen op het handbalveld in Deurningen en de huiskamer in Manderveen. Op deze nieuwe projecten kan eind van het jaar pas gestemd worden.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 8 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 8 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 9 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 11 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 11 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 11 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 11 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 11 uur geleden