<p>Burgemeester Welman blikt terug op een bewogen jaar. In 2022 zijn er weer de nodige ontwikkelingen, zoals de gemeenteraadsverkiezingen.</p>

Burgemeester Welman blikt terug op een bewogen jaar. In 2022 zijn er weer de nodige ontwikkelingen, zoals de gemeenteraadsverkiezingen.

(Foto: )

Burgemeester Welman blikt terug

We zitten in de laatste dagen van het jaar 2021. Een goed moment om terug te blikken op weer een bewogen jaar, maar ook om vooruit te kijken naar de kansen en uitdagingen van 2022. Wij hebben burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal gevraagd om een boodschap op papier te zetten.

Beste Oldenzalers,

Hopelijk heeft u fijne kerstdagen gehad. We maken ons op voor de jaarwisseling. Een tijd van terugkijken en van plannen maken voor het nieuwe jaar. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan zie ik vooral een veranderlijk jaar. Een jaar waarin we begonnen in een lockdown en die we ook zo afsluiten. Gelukkig ook een jaar waarin we nog wel een fijne zomer, relatief onbeperkt samen hebben kunnen doorbrengen. Maar toch ook anders dan andere jaren. Want wat is een zomer in de Boeskoolstad zonder het prachtige zomerfeest: De Boeskool is Lös? Wederom kon ook dit niet doorgaan. Net als het carnavalsfeest, eerder dit jaar. Laten we hopen dat dit soort vaste momenten, er zijn er meer, die garant staan voor veel plezier en een gevoel van saamhorigheid, op vele Oldenzaalse kalenders het komende jaar weer bijgeschreven kunnen worden.

Gelukkig was het afgelopen jaar meer dan alleen de pandemie, die op velen van u een zware wissel heeft getrokken. 2021 was bijvoorbeeld ook het jaar van het duizendste zonnepaneel op het dak bij Kringloopbedrijf De Beurs, de bouw van de nieuwe Nutsschool, de opening van het Jacob van Deventerpad in de Stadstuinen, de aanpak van de Berkstraat en de Oude Rondweg, de vondst van de resten van de Deurningerpoort, meer dan 50 handtekeningen onder het Oldenzaalse Sport- en Beweegakkoord, de zomerse ontvangst van de jeugdhoogheden, het afronden van het plan voor de onderwijshuisvesting, de invoering van de was- en strijkservice in Oldenzaal en het voortzetten van de scootmobielpool, gouden Erepenningen voor Quick ‘20 en de Geldermanstichting, de feestelijke intocht van de nieuwe Plechelmusklok en nog veel meer. Ik hoop dat er in uw terugblik op 2021 ook een aantal mooie momenten staan. Dat geeft energie en hoop voor de toekomst!

Voor 2022 staan onder meer de Gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Ik kan me voorstellen dat uw hoofd daar nu niet naar staat, zo tussen de nieuwjaarsrolletjes en de oliebollen door, maar toch wil ik via deze weg oproepen om uw stem dan te laten horen. Schrijf het alvast op: 16 maart is de datum.

En hopelijk kunnen we elkaar in 2022 weer wat vaker ontmoeten, daar kijk ik naar uit! Oldenzaal is meer dan veerkrachtig; we zijn met elkaar deze tijd ingegaan en ik wens ons toe dat we in verbinding blijven met elkaar nu, maar ook als we deze zware tijd straks achter ons kunnen laten. Steun onze lokale ondernemers en kijk om naar de mensen die dat nodig hebben. Een klein gebaar kan al een groot verschil maken. Ik wens u een mooie (vuurwerkvrije) jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar! Good goan!

Patrick Welman
burgemeester

Meer berichten
 
Auto zoeker