De nieuwe Veurman van Oldenzaalse mirrewinterhoornbloazers, Robert Brinker.
De nieuwe Veurman van Oldenzaalse mirrewinterhoornbloazers, Robert Brinker. Foto: Picasa

Robert Brinker: veurman bij de blazers

Algemeen

Op 7 september 1979 kwam een drietal Oldenzaalse mannen bijeen om het Mirrewinterhoornbloazen nieuw leven in te blazen. En dat is ze gelukt, Tonnie Heinink, Tonnie Meijs en Bennie Oude Velthuis, de mannen van het eerste uur, hebben het gepresteerd. Daarna was het Hermy Oude Veldhuis die het mirrewinterhoornbloazen heeft uitgedragen over onze stad, de mensen, in Twente, zelfs over de landgrenzen heen. 

OLDENZAAL - We schrijven december 2021, nu 42 jaar later. In alle stilte heeft hij dit jaar het Veurmanschap van de Stichting Oldenzaalse Mirrewinterhoornbloazers overgenomen van Hermy Oude Veldhuis. Hermy, de stimulator en motivator, blijft nauw betrokken bij de stichting maar nu in de rol van mentor. Wij stellen u nu voor aan de nieuwe Veurman van de Stichting Oldenzaalse Mirrewinterhoornbloazers: Robert Brinker.

Robert Brinker is geboren (2-11-1970) in Glanerbrug. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als opzichter wegen en riolering bij de gemeente Hellendoorn. Wanneer hij 7 jaar geleden wordt aangestoken door zijn buurman Albert de Boer, die had deelgenomen aan de cursus midwinterhoorn maken, komt hij in beweging en neemt deel aan een cursus voor het maken van zijn eigen midwinterhoorn. Bij de start van de cursus spreekt hij uit, dat hij wel een midwinterhoorn gaat maken, maar dat hij er niet op zal gaan bloazen. Nu 7 jaar later is hij niet alleen een volleerd midwinterhoornbloazer maar ook de nieuwe Veurman van de bloeiende Oldenzaalse stichting die samen met anderen de nalatenschap van de voorgangers in stand wil houden, voortzetten en uitbreiden. 

Dat kan hij niet alleen zo zegt hij, maar samen met de andere bestuursleden secretaris Henny Grundel, penningmeester Annette Oude Veldhuis en cursusleider Emiel van Hoek gaan ze de taken over de actieve leden verdelen. Nieuwe uitdagingen liggen voor. De contacten met de gemeente en Oldenzaal promotie zullen ze gaan verstevigen. Maar de rode draad die jaarlijks terugkeert is het uitvoeren van de optredens. Zoals bij de Zonnewende in de Plechelmusbasiliek op 21 december. Of het Driekoningen blazen op 6 januari in de Palthe tuin. En niet te vergeten: de strijd om de goald’n Hoorn, en de zilveren hap. Nieuwe uitdagingen liggen voor het contact met de buurgemeente Bentheim waar ze bloazen op de kerstmarkt en bij de adventswandeling. De tradities van het Oldenzaalse bewaren en voortzetten; met recht een ambassadeursfunctie wil Robert Brinker gaan vervullen voor stad en streek. Samen met allen die met poezen en bloazen het Mirrewinterhoornbloazen een warm hart toe dragen. Zo moet deze traditie ook in later jaren behouden blijven voor de gehele gemeenschap.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 1 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 1 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 1 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 3 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 4 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 4 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 4 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 4 uur geleden