<p>Het echtpaar Kuilder - ter Wielen vierde deze week een mooi jubileum met hun 60-jarig huwelijk.</p>

Het echtpaar Kuilder - ter Wielen vierde deze week een mooi jubileum met hun 60-jarig huwelijk.

(Foto: Picasa)

Echtpaar Kuilder – ter Wielen viert hun 60-jarig huwelijksjubileum

De drempels, om met elkaar uitvoerig te spreken over 60 jaar lief en leed delen, zijn door corona opgeworpen. Maar de telefoon brengt uitkomst, dus is er toch een gezellig onderonsje mogelijk met Riekje ter Wielen en Hielke Kuilder. 

OLDENZAAL - Afgelopen woensdag waren ze 60 jaar getrouwd. Hielke Kuilder, geboren 1934 in de Vriezenveensewijk, groeide op in Kloosterhaar. De plaats waar in de oorlog 1940-1945 de boeren ervoor zorgden dat velen werden voorzien van aardappels in barre tijden.

Wanneer de oorlog voorbij is, kiest Hielke voor de opleiding kleermaker en weet dan alles van het ontwerpen en naald en draad. Bij KLM confectie in de Vriezenveensewijk is zijn start. Maar zijn kundigheid en vakmanschap wordt opgemerkt door anderen, zo toont Love Jeans Oldenzaal belangstelling voor Hielke. Zijn Riekje (82) waar hij nu meer dan 60 jaar mee is getrouwd was in haar jeugdjaren werkzaam bij de gemeente Hardenberg. 

In 1981 vestigen ze zich in Oldenzaal en het gezin werd verblijd met drie kinderen: een zoon en twee dochters. De beide dochters zijn uitgevlogen en wonen elders, de zoon is in Oldenzaal gebleven. De drie kinderen zorgden ervoor dat de familie werd uitgebreid, twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen maken het familieplaatje compleet. Riekje en Hielke zijn twee muzikale senioren. Hielke was jaar en dag trompettist bij muziekvereniging Semper Crescendo en bij de Bonkenbarg kapel. De stem van Riekje klonk door in het koor van Theater Classico.

Beide zijn tevreden met hun bestaan. De beperkingen die het ouder worden meebrengt, daar ontkomen ze niet aan. Beiden positief ingesteld en tevreden met hun plek in de Oldenzaalse binnenstad. Burgemeester Patrick Welman feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur van Oldenzaal. Hart van Oldenzaal wenst het Echtpaar Kuilder – ter Wielen een goede gezondheid en nog veel mooie jaren samen in de Boeskoolstad.

Meer berichten
 
Auto zoeker