Het 'sfeervolle' weer was geen belemmering voor de deelnemers aan de midwinterhoornwandeling.
Het 'sfeervolle' weer was geen belemmering voor de deelnemers aan de midwinterhoornwandeling. Foto: Picasa

Midwinterhoornwandeling Oldenzaal weer erg gezellig

Algemeen

Veurman Robert Brinker van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel kan met een tevreden gevoel terugblikken op de eerste adventszondag van 2021. Samen met de Mirrewinterhoornbloazers en de vele bezoekers en wandelaars heeft men kunnen genieten van de wandelingen over de Boerskotten, de Koppelboer en de klanken die over bos en velden rijkelijk werden uitgestrooid. 

OLDENZAAL - De samenwerking die de Ol’nzel Mirrewinterhoornbloazers dit jaar voor het eerst zijn aangegaan met de Gastbloazers uit De Lutte (hopelijk een blijver) versterkt de verbondenheid tussen stad en dorp en zijn inwoners. De traditie van het mirrewinterhoorn wandelen en bloazen zal zal naar verwachting blijven voortbestaan. 

Duidelijk is ook dat de activiteiten van Boescooltuur hun vruchten afwerpen. Op verschillende plekken nam ik waar dat veel jeugdigen die begonnen waren met het blazen op een stuk tuinslang en een leeg pak melk de hoge, diepe en lage tonen wisten te produceren uit de eigen gemaakte midwinterhoorn. Een compliment voor dit blijvend initiatief is dan ook op zijn plaats. Op de Boerskotten dichtbij, waar we als kind in de speeltuin in de zomer met een limonade kogelflesje, schommel en wip-wap van Bloas Han werden vermaakt, daar werden de wandelaars jong en oud nu welkom geheten door de klanken van de Gastbloazers uit De Lutte. Een zeer geslaagde start bij de aanvang van de eerste adventzondag 2021. Een traditie die blijvend in ere moet worden gehouden. De komende weken zijn er diverse bloas momenten.

Wilt u meer weten over wat er in december te beleven is in de Boeskoolstad? Kom dan langs bij de Tourist Info Oldenzaal of kijk op www.uitinoldenzaal.nl voor verdere activiteiten die hier gehouden worden.

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16