Het 'sfeervolle' weer was geen belemmering voor de deelnemers aan de midwinterhoornwandeling.
Het 'sfeervolle' weer was geen belemmering voor de deelnemers aan de midwinterhoornwandeling. Foto: Picasa

Midwinterhoornwandeling Oldenzaal weer erg gezellig

Algemeen

Veurman Robert Brinker van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel kan met een tevreden gevoel terugblikken op de eerste adventszondag van 2021. Samen met de Mirrewinterhoornbloazers en de vele bezoekers en wandelaars heeft men kunnen genieten van de wandelingen over de Boerskotten, de Koppelboer en de klanken die over bos en velden rijkelijk werden uitgestrooid. 

OLDENZAAL - De samenwerking die de Ol’nzel Mirrewinterhoornbloazers dit jaar voor het eerst zijn aangegaan met de Gastbloazers uit De Lutte (hopelijk een blijver) versterkt de verbondenheid tussen stad en dorp en zijn inwoners. De traditie van het mirrewinterhoorn wandelen en bloazen zal zal naar verwachting blijven voortbestaan. 

Duidelijk is ook dat de activiteiten van Boescooltuur hun vruchten afwerpen. Op verschillende plekken nam ik waar dat veel jeugdigen die begonnen waren met het blazen op een stuk tuinslang en een leeg pak melk de hoge, diepe en lage tonen wisten te produceren uit de eigen gemaakte midwinterhoorn. Een compliment voor dit blijvend initiatief is dan ook op zijn plaats. Op de Boerskotten dichtbij, waar we als kind in de speeltuin in de zomer met een limonade kogelflesje, schommel en wip-wap van Bloas Han werden vermaakt, daar werden de wandelaars jong en oud nu welkom geheten door de klanken van de Gastbloazers uit De Lutte. Een zeer geslaagde start bij de aanvang van de eerste adventzondag 2021. Een traditie die blijvend in ere moet worden gehouden. De komende weken zijn er diverse bloas momenten.

Wilt u meer weten over wat er in december te beleven is in de Boeskoolstad? Kom dan langs bij de Tourist Info Oldenzaal of kijk op www.uitinoldenzaal.nl voor verdere activiteiten die hier gehouden worden.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01