<p>Nachtburgemeester Ton Brummelhuis: &#39;laat je vaccineren.&#39;</p>

Nachtburgemeester Ton Brummelhuis: 'laat je vaccineren.'

(Foto: )

Overpeinzingen voor de adventstijd

De afgelopen maanden zijn we steeds beperkter geworden in ons doen en laten. Voorgaande jaren gingen we samen, bewoners van de Mariahof, de Scholtenhof en de vele vrijwilligers, naar de meditatievieringen in de Plechelmusbasiliek. Waar Maroesjka onze pastor voor ging en aanzette om het licht met elkaar te delen. 

OLDENZAAL - Kostbare momenten waren het; samenkomen met bevriende bewoners uit de zorginstellingen maar ook met vele vrijwilligers. We hebben geleerd en ervaren dat het mooi is om het licht met elkaar te delen, met gezang en in gebed. Ik constateer dat we veel te veel vrienden hebben verloren de afgelopen periode en dat stemt verdrietig. Toch moeten wij niet verzaken de blijde boodschap over de komst van het Christus kind te blijven verkondigen. Geen gebedsdiensten samen met Pastor Maroesjka, geen avond-samenkomst met de Nachtburgemeester, geen uitingen in kunst en cultuur. De Oldenzaalse stadsdichter zwijgt en ons dementievriendelijk meezingkoor ‘Vergeet mij niet’ moet gedwongen zwijgen. Geen samenkomsten, maar we hebben wel de verkondiging van de adventsboodschap van Maroesjka en nachtburgemeester Toon Brummelhuis.

Adventsgedachte Maroesjka
Advent vieren in Coronatijd. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat er licht komt? Hoe maak je het leven van een andere lichter en mooier? Durf jij te vertrouwen dat het over gaat, dat er een einde komt aan deze uitzichtloze situatie? Blijf je hopen dat het weer licht wordt, voor iedereen? Al 20 maanden waart corona rond over de wereld. In het begin leek dit ver weg, toen leek het niet zo ernstig. Maar toen kwam corona dichterbij en bleek toch veel ernstiger dan we allemaal gedacht hadden en de wereld ging op slot. Het werd eenzaam en donker. Maar we zijn ze doorgekomen, die afgelopen 20 maanden, met allerlei tekenen van verbondenheid en met kleine lichtpuntjes, iedere keer weer. Nu is onze wereld weer donker en duister, door zovele besmettingen en mutaties van het coronavirus. Het maakt ons opnieuw angstig. Het maakt ons ongeduldig, gefrustreerd en soms zelfs agressief! Laten we niet toegeven aan onze negatieve gevoelens en gedachten. Laten we de komende weken van de advent iedere dag opnieuw iets positiefs zien en benoemen. Laten we iedere week meer licht brengen onze leven, door een kaarsje te ontsteken, voor jezelf en voor een ander. Juist de advent is een tijd om ons vertrouwen en onze hoop te laten groeien. De kaarsjes op de adventskrans laten ons ieder jaar opnieuw zien dat het lichter wordt, dat we het donker kunnen verdrijven, als wij er maar in geloven! Laten we dan ook in deze zo donkere Advent geloven dat er Licht komt!

Adventsboodschap
Toon Brummelhuis

De corona was op zijn retour; werd even gedacht. Maar komt eerder dan verwacht hardnekkig weer op. Het zorgpersoneel loopt al langer op het tandvlees. Willen we hen meer ontzien, dan is vaccineren de enige uitweg. En een boosterprik voor diegenen, die daarvoor in aanmerking komen. Uit eigen verantwoordelijkheid moet een ieder, die nog niet is gevaccineerd dat zo snel mogelijk laten uitvoeren. Alleen je eigen huisarts kan ontheffing verlenen, omdat hij/zij kan bepalen dat een coronavaccin voor je niet gewenst is om bepaalde medische redenen. De periode op weg naar kerst is eveneens een periode, waarbij naast allerlei materiële zaken, ook gedacht moet worden aan mensen, die een eenzame kerst te wachten staat. Tevens mogen we mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken niet vergeten. Kijk eens om je heen in de straat waar je woont of er mensen zijn waarop dit van toepassing is. Uit de coronaperiode van december 2020 zouden we toch lering moeten kunnen trekken hoe we hiermee om moeten gaan.

Door Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker