<p>Burgemeester Welman mocht de Bondsspeld overhandigen aan EOVV&#39;er Willem Bruns</p>

Burgemeester Welman mocht de Bondsspeld overhandigen aan EOVV'er Willem Bruns

(Foto: Picasa)

Bondsspeld uitgereikt aan jubilerende EOVV’er Willem Bruns

De grote zaal van hotel Het Landhuis in Oldenzaal was afgelopen weekend een waar flora en fauna-paradijs. Hier werd namelijk de 68-ste editie gehouden van de jaarlijkse vogeltentoonstelling van de Oldenzaalse vogelvereniging De Vogelvrienden.

OLDENZAAL - Vorig jaar werd de show afgelast als gevolg van de toen erg strikte coronamaatregelen. Dit jaar kon deze, tot grote blijdschap bij de enthousiaste leden en bezoekers, wel gehouden worden. Onder voorwaarden en rekening houdend met de coronaregels lukte het om een perfecte presentatie te realiseren met maar liefst ruim 250 ingezonden vogels. Voorzitter Gerard Kempers, zijn medebestuurders en leden kunnen trots zijn op deze goed georganiseerde twee daagse vogeltentoonstelling. De landelijke keurmeesters onder leiding van tentoonstellingssecretaris van Hul waren allen vol lof over de opbouw van de vogeltentoonstelling, maar nog meer over de kwaliteit van de ingezonden vogels. Veel van de ingezonden vogels kunnen op districts- en landelijk niveau hoog scoren. Een enkeling wel op wereldniveau. 

Merkbaar is dat de jeugd niet meer te porren is om vogels te houden. De vergrijzing onder de vogelvrienden is ook merkbaar in het dalend ledenaantal. Toch zijn het de ware vogelvrienden die de E.O.V.V in leven houden. Het was burgemeester Patrick Welman dan niet ontgaan, dat maar liefst drie leden meer dan 40 jaar lid zijn van De Vogelvrienden. Vandaar dat uitvoerig stil werd gestaan bij en aandacht werd gegeven aan deze drie jubilarissen: de heren Kruger, Grundel en Bruns. De eerste twee genoemd konden door omstandigheden niet aanwezig zijn bij de opening zaterdag. De energieke en drijvende kracht van de tentoonstellingscommissie, Willem Bruns (75), was wel aanwezig. Hij ontving uit handen van burgemeester Patrick Welman de Bondsspeld van de Nederlandse Vereniging van Vogelvrienden. 

Meer berichten
 
Auto zoeker