<p>Wethouder Renkema (Llinks) bij de start van de sloop van het oude postkantoor in de binnenstad. Dit maakte plaats voor woonruimte.</p>

Wethouder Renkema (Llinks) bij de start van de sloop van het oude postkantoor in de binnenstad. Dit maakte plaats voor woonruimte.

(Foto: )

Wethouder Alida Renkema neemt afscheid van Oldenzaalse politiek

Wethouder Alida Renkema van Oldenzaal verlaat de politiek. Dinsdag maakte de gemeente bekend dat zij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen afscheid zal nemen.

OLDENZAAL - “Ik heb tot nu toe een geweldige tijd in de Boeskoolstad gehad, maar ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd met veel passie gewerkt voor de stad Oldenzaal en haar inwoners en vele fijne ontmoetingen gehad. Ik vind dat het nu - na bijna 7 jaren als wethouder - weer tijd is voor iets nieuws en ga mijn aandacht richten op andere zaken. Het zou daarbij ook mooi zijn om weer wat meer tijd met mijn gezin door te kunnen brengen.”, zo motiveert zij haar beslissing. Zij blijft de komende tijd nog aan om de lopende zaken over te dragen aan het nieuwe college dat straks de scepter zal zwaaien.

Wethouder Renkema heeft onder meer de portefeuilles ruimtelijke ordening, grondbeleid, volkshuisvesting en verkeer en vervoer onder haar hoede. Maar één uitdagende portefeuille is ook de coördinatie van de binnenstad. De binnenstad vitaal, levendig en aantrekkelijk houden was en blijft een uitdaging.

In het vorige college had Alida Renkema onder meer de coördinatie van het Masterplan Binnenstad, het project Groote Markt en de Spontane Binnenstad in haar portefeuille. Vanuit deze taakvelden was zij betrokken bij projecten zoals de Groote Markt, het Singelpark, de Stakenbeek, de Graven Es, de Vijfhoek, centrum de Thij en bij de invulling van diverse inbreidingslocaties (voorheen de zogenaamde ‘rotte kiezen’).

Na de gemeenteraadsverkiezingen 2022 keert Alida Renkema dus niet terug: “Ik heb de afgelopen jaren in samenwerking met de raad, college, partners en de ambtelijke organisatie het nodige mogen realiseren. Dat verdient onze mooie stad en dat geeft me ook een goed gevoel. Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen, is wat mij betreft een natuurlijk moment aangebroken om mijn besluit kenbaar te maken. En dat is dat ik niet meer beschikbaar ben voor een politieke functie in Oldenzaal.”

Meer berichten
 
Auto zoeker