<p>OV-ambassadeur Hans Kolmschot geeft uitleg op het treinstation in Oldenzaal.</p>

OV-ambassadeur Hans Kolmschot geeft uitleg op het treinstation in Oldenzaal.

(Foto: Picasa)

In gesprek met de OV-ambassadeur

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar ook dat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven reizen. Hans Kolmschot (78) werd in 2018 aangespoord om als OV-ambassadeur aan de slag te gaan. Hij wil leeftijdsgenoten mobiel houden om te voorkomen dat zij in een isolement raken.

TWENTE - Hij is inmiddels enkele jaren actief naar volle tevredenheid. Ook bij de senioren die hij weer op het goede spoor - of de juiste bus heeft gezet. Hans geeft voorlichting en informatie in de gemeenten Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal. Dat doet hij door het houden van maandelijkse spreekuren en andere voorlichtingsmomenten voor groepen senioren. Zelfs bezoek aan huis is mogelijk. De samenwerkingen met ouderenorganisaties zoals de KBO en PCOB verlopen volgens hem goed en menig senior is door de aangereikte informatie weer buiten eigen dorp en stad gekomen. Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Het hele jaar voordelig met de bus; dat is goed mogelijk voor de 65-plusser omdat zij het hele jaar door met 60 procent korting kunnen reizen. Een Dal Voordeel Oost abonnement biedt al de mogelijkheid om na 09.00 uur de hele dag met 40 procent korting op de ritprijs te reizen. Reizigers van 65 jaar en ouder krijgen bovenop de 40 procent dalkorting nog eens 34 procent extra leeftijdskorting. In totaal 74 procent. Kolmschot kan goed adviseren over deze en andere kortingsmogelijkheden.

De OV-ambassadeurs organiseren af en toe ook gratis proefreisjes. Onder begeleiding kan geoefend worden hoe te reizen met het openbaar vervoer. Speciaal voor senioren organiseert deze OV-ambassadeur een proefreis vanuit Oldenzaal. Tijdens de proefreis laat de OV- ambassadeur senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met u OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van het reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereis korting.

Wilt u meer weten over het reizen met de trein of bus leg dan contact met Hans Kolmschot de OV-ambassadeur. U bent ook van harte welkom op één van de diverse spreekuren. In Denekamp is het spreekuur op de eerste donderdag van de maand in de bibliotheek, in Tubbergen op de tweede dinsdag van de maand in de bibliotheek, in Oldenzaal op de derde dinsdag van de maand in het Michgoriushuis en in Losser op de derde dinsdag van de maand in ‘t Lossers Hoes. In Tubbergen, Denekamp en Oldenzaal telkens van 14.00 tot 15.30 uur en in Losser tussen 10.00 en 11.30 uur. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker