<p>Naast het lichaam is ook het geheugen te trainen om op hogere leeftijd vitaal te blijven, aldus Impuls. In november start een geheugentraining voor mensen met licht geheugenverlies.</p>

Naast het lichaam is ook het geheugen te trainen om op hogere leeftijd vitaal te blijven, aldus Impuls. In november start een geheugentraining voor mensen met licht geheugenverlies.

(Foto: C. Martina)

Train ook het geheugen met een cursus bij Impuls

In november start bij Impuls een cursus ‘Geheugentraining voor ouderen’. In zeven bijeenkomsten wordt uitleg gegeven en worden oefeningen gegeven om het geheugen te trainen.

OLDENZAAL - “Als je ouder wordt, wordt alles minder, behalve het vergeten: dat wordt meer”, aldus de uitnodiging voor de training. Net zoals we lichamelijk meer beperkingen krijgen, neemt ook het vermogen van ons geheugen geleidelijk af. Op zich een normaal verschijnsel, maar met oefeningen kunnen ouderen wel langer vitaal blijven zo blijkt uit onderzoek volgens Impuls.

In de cursus Geheugentraining wordt, onder begeleiding van een docent, geleerd de gevolgen van beperkt geheugenverlies een plaats te geven en op te vangen. Er wordt absoluut niet gedacht vanuit problemen of vanuit dementie, maar vanuit de normale achteruitgang van het geheugen. Net zoals het lichaam is ook trainen met het geheugen mogelijk. De cursus wordt gegeven op maandag 15, 22, 29 november, 13 en 20 december en 3 en 10 januari 2022 van 09.30 uur tot 11.30 uur bij Impuls, locatie Breedwijs, Helmichstraat 42b in Oldenzaal. De totale kosten bedragen 25 euro per persoon. Aanmelden via 0541-571414 of mail: info@impuls-oldenzaal.nl o.v.v. ‘geheugentraining’.

Meer berichten
 
Auto zoeker