<p>In 2020 verstrekte de gemeente bonnen aan zo&#39;n 500 kinderen. Deze voorzien in een duidelijke behoefte en ouders zijn er erg blij mee volgens de gemeente.</p>

In 2020 verstrekte de gemeente bonnen aan zo'n 500 kinderen. Deze voorzien in een duidelijke behoefte en ouders zijn er erg blij mee volgens de gemeente.

(Foto: )

Ook dit jaar Fashionbon voor Oldenzaalse minima

De gemeente Oldenzaal verstrekt ook dit jaar weer kledingbonnen voor kinderen in minimagezinnen. De actie wordt volgens de gemeente jaarlijks goed ontvangen en ouders zijn er blij mee. De bonnen, ter waarde van 100 euro, zijn bedoeld om winterkleding en schoenen te kopen. Gezinnen die in aanmerking komen krijgen bericht van de gemeente.

OLDENZAAL - In 2020 verstrekte de gemeente deze Fashionbonnen aan zo’n 500 kinderen. Deze kunnen bij lokale winkeliers ingeleverd worden, wat ook voor hen gunstig is in deze uitdagende tijd.De verstrekking is in handen van welzijnsinstelling Impuls en Stichting Leergeld; zij werken immers rechtstreeks met deze doelgroep. Gezinnen ontvangen een brief die ingewisseld kan worden voor de cheques; dit zal deze maand gebeuren. Ouders die denken in aanmerking te komen maar nog niet bekend zijn bij Impuls of Leergeld kunnen contact opnemen. De pandemie maakte het voor meer mensen lastiger om rond te komen, maar deze nieuwe groep is nog niet altijd bekend met dit soort steunmaatregelen. Wethouder Rob Christenhusz: “Kledingbonnen zijn nog altijd een waardevolle aanvulling op ons armoedebeleid, naast de ondersteuning die we al bieden aan minima.”

Meer berichten
 
Auto zoeker