Foto: Shutterstock

Erepenning voor KVV Quick ‘20

Voetbalclub Quick ‘20 heeft dinsdag de Gouden Erepenning van de gemeente Oldenzaal in ontvangst genomen. Burgemeester Patrick Welman reikte de penning met oorkonde dinsdag uit aan de vereniging.

OLDENZAAL - Aanvankelijk had de gemeente afgelopen jaar al de Gouden Erepenning uit willen reiken, toen vierde Quick ‘20 namelijk het 100-jarig bestaan. Door de coronamaatregelen was dit toen echter niet haalbaar. Quick ‘20 werd op 12 oktober 1920 opgericht, toen nog als de ‘RKSV Quick’ omni-vereniging. Naast het voetbal had men ook een gymnastiek- en korfbalafdeling. Pas in 1962 kreeg de club officieel de huidige naam.

Door de decennia heen groeide Quick ‘20 uit tot één van de grotere amateurverenigingen van het land. “Door de omvang en uitstraling mag wel gezegd worden dat Quick ‘20 in het DNA van de stad Oldenzaal zit”, aldus de gemeente. De club draagt volgens de gemeente ook positief bij aan zowel het sportieve imago van Oldenzaal als ook de bredere maatschappelijke doelen. Zo is Quick ‘20 ook betrokken bij het project FC Noaber. 

Meer berichten
 
Auto zoeker