Foto:

Senior: kom ook in beweging!

Uit cijfers van de GGD Twente blijkt dat veel ouderen onvoldoende bewegen. Om hier in Oldenzaal verandering in te brengen is het project BoesCool55+ opgezet. Ouderen kunnen zich nu inschrijven voor meer dan 30 cursussen.

OLDENZAAL - Via www.boescool55plus.nl is het aanbod te bekijken van de diverse beweegaanbieders. Er is voor iedere oudere wel iets leuks te vinden wat past binnen hun lichamelijke mogelijkheden. Zo kunnen deelnemers zich inschrijven voor bijvoorbeeld badminton, bowls, fitness, jeu de boules, bewegen op muziek en yoga. Veel beweegactiviteiten zijn ook goed te doen voor mensen die bijvoorbeeld kampen met lichamelijke klachten. Men kan voor een klein bedrag wat langer kennismaking met een activiteit; vaak drie of vier weken wat dan 5 euro kost. 

Men kan zoveel kennismakingen doen als men zelf wil. Ideaal dus om te kijken welke sport of activiteit het beste bij de deelnemer past. De gemeente hoopt dat veel mensen het goede advies volgen van sportambassadeur Hennie Kuiper: “Zoek regelmaat in bewegen, het is goed voor je gezondheid. Na het sporten heb je een voldaan gevoel en kom jeweer vrolijk thuis”.

Meer berichten
 
Auto zoeker