Ondanks de pandemie-uitdagingen is er dit jaar weer een festival.
Ondanks de pandemie-uitdagingen is er dit jaar weer een festival.

Het huiskamerfestival: net even anders in de coronapandemie

Algemeen

Komende zondag is weer het huiskamerfestival in Oldenzaal. Er zijn ook dit jaar weer veel bijzondere optredens op ongebruikelijke, intieme locaties.

OLDENZAAL - Tussen 12.00 en 17.00 uur bieden huiskamers in en om de binnenstad weer een podium aan lokaal talent. Het programma, waarin muziek dit jaar centraal staat, is veelzijdig en gratis toegankelijk. Men kan in of nabij het centrum van Oldenzaal maar liefst 12 “huiskamers” bezoeken die garant staan voor intieme optredens. 

De organisatie is blij dat zij dit jaar weer een huiskamerfestival kunnen houden, hoewel de coronapandemie wel wat aanpassingen vergt. Zo moeten bezoekers vooraf kaarten halen via www.stadstheaterdebond.nl. Daarnaast moeten zij ook een negatieve test of bevestiging van coronavaccinatie laten zien.

Lopend of op de fiets verhuizen de bezoekers van de ene naar de andere huiskamer om hier in een verrassende setting en samen met een gemengd publiek van een flink staaltje cultuur te genieten.Wie spontaan het festival wil bezoeken kan ook gedurende het evenement nog online kaarten krijgen.

Sinds 2015 zijn de 4 grote kunst-en cultuurinstellingen in Oldenzaal verenigd in het Platform Kunst Cultuur Oldenzaal. Het PKCO bestaat uit: Stadstheater de Bond, Bibliotheek Oldenzaal, Cultuurmakelaar Oldenzaal, Stichting Oldenzaalse Musea en Kaliber Kunstenschool. Het doel van het PKCO is om als culturele instellingen meer samen te werken in diverse projecten en voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen zij samen wederom het initiatief om tijdens de Week van de Amateurkunst een huiskamerfestival te organiseren. Een mooie manier om talent te ondersteunen. Voor meer informatie:

www.talentinhuis.nl

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 18 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 20 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41