Eén van de shelters waar onder meer de F16 straaljagers gestationeerd waren toen de vliegbasis operationeel was. Nu zijn diverse shelters in gebruik bij andere organisaties en voor activiteiten.
Eén van de shelters waar onder meer de F16 straaljagers gestationeerd waren toen de vliegbasis operationeel was. Nu zijn diverse shelters in gebruik bij andere organisaties en voor activiteiten.

Loop ook eens mee met de Koude Oorlog wandelingen

Algemeen

OLDENZAAL - Tussen 1945 en 1991 vond een wereldoorlog plaats waarin geen schot werd gelost. Deze gewapende vrede tussen twee machtsblokken hield de wereld in zijn greep.

Op een authentieke locatie, de voormalige Vliegbasis Twente, kan die oorlog nog steeds gevoeld worden. Hier waren tijdens de Koude Oorlog diverse straaljagers gestationeerd. U kunt mee met een wandeling onder leiding van een gids die circa twee uur duurt. Ondersteund met kaart- en fotomateriaal krijgt u een goed inzicht in het verleden. Bezoek de iconische shelters, bunkers, historische rolbanen en meer. De route voert door een markant landschap met fraaie natuur en langs restanten van de Tweede Wereldoorlog waar de Koude Oorlog uit voortkwam. 

De volgende wandelingen worden gehouden op 8, 10, 22 en 31 oktober, 7 en 14 november. De wandelingen beginnen om 14.30 uur. Vertrekpunt: het Koude Oorlog Centrum, Vliegveldweg 339, aan de Oude Deventerweg, Lonneker, gemeente Enschede. De kosten van deelname zijn 6 euro per persoon. Deelnemers kunnen zich tot 2 dagen voor de wandeling aanmelden via: koudeoorlogcentrum@gmail.com

Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 1 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 1 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 1 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 1 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 1 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 1 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29