<p>Het echtpaar geniet van hun mooie huwelijksjubileum. (Tekst/foto: Martin Meijerink)</p>

Het echtpaar geniet van hun mooie huwelijksjubileum. (Tekst/foto: Martin Meijerink)

(Foto: Picasa)

Echtpaar Wams-Otten geniet van een mooi jubileum deze week

Het echtpaar Wams-Ottem vierde deze week hun 60-jarig juwelijksjubileum. Na een arbeidzaam leven van wonen en werken in Losser en Overdinkel, zijn ze neergestreken in Hartje binnenstad Oldenzaal. Naar tevredenheid zo zeggen ze, woont het echtpaar nu al weer ruim twee jaar in Oldenzaal.

OLDENZAAL - Geert Wams (83) geboren in Losser en Greetje Wams–Otten (80) leerden elkaar kennen na enkele rondjes fietsen door het hart van Losser. Geert moest zijn schroom overwinnen, maar uiteindelijk vroeg hij de toen jeugdige Greetje of hij haar naar huis mocht brengen op de fiets naar Overdinkel. En zo is het gekomen, dat ze afgelopen woensdag het 60-jarig huwelijk mochten vieren. 

Geert was in zijn jeugdjaren werkzaam als touwbaas in de Twentse textielindustrie. Zijn drang om een eigen bedrijf te beginnen was al vroegtijdig aanwezig. Toen zijn ouders hem vroegen bij hen in het confectiebedrijf te Losser te komen werken, ontpopte hij zich daar snel en deed kennis en ervaring op in het bedrijf van zijn ouders. Toen hij de kans kreeg om in Overdinkel een bedrijfspand te kopen begon hij, samen met zijn vrouw Greetje, een confectie atelier en ontwikkelde er en maakte baby- en kinderkleding.

Veel baby’s in Twente maar ook daarbuiten hebben de rompertjes, broekjes of andere kinderkleding in de maten 56-116 van Wams gedragen. Greetje Otten runde naast het confectie atelier ook nog een eigen bedrijfswinkel. Het echtpaar is gezegend met twee dochters en deze hebben er weer voor gezorgd dat het echtpaar kan genieten van 5 kleinkinderen en een achter kleinkind. In de coronaperiode hebben ze veel gepuzzeld. Ik heb ze wel gewezen op het aanbod van kunst en cultuur dat opnieuw wordt aangemoedigd in het Hart van de Boeskoolstad. De redactie wenst hen een plezierig wonen in Oldenzaal en zegt van harte proficiat met dit mooie huwelijksjubileum.

Meer berichten
 
Auto zoeker