Het plein in winkelcentrum Vijfhoek Oldenzaal wordt gebruikt voor de festiviteiten.
Het plein in winkelcentrum Vijfhoek Oldenzaal wordt gebruikt voor de festiviteiten.

Feest: renovatie gereed van winkelcentrum Vijfhoek

Algemeen

Eindelijk is het dan zover; winkelcentrum Vijfhoek in Oldenzaal wordt officieel en feestelijk geopend na een grote renovatie. De officiële opening is afgelopen donderdag verricht door oud-burgemeester van Oldenzaal Theo Schouten en Alida Renkema, wethouder coördinatie binnenstad. Gedurende de maand oktober kan heel Oldenzaal door tal van festiviteiten vieren dat de renovatie van het winkelcentrum is afgerond.

OLDENZAAL - “Het verschil tussen het winkelcentrum voor en na de renovatie is groot. Het heeft een frisse en moderne uitstraling. Echt van deze tijd. De Vijfhoek is klaar voor de toekomst en dat is iets waar alle ondernemers in het winkelcentrum trots op zijn”, aldus Maja Veldhuis namens Winkeliersverening In den Vijfhoek.

Het bestuur, bestaande uit Fride Kok, Gerda Jurgens, Gerda Lubben, Han ter Braak en Maja heeft voor de festiviteiten in oktober de hulp gekregen van Jeff van de Biggelaar van stadspromotie Oldenzaal en van René Olde Keizer, Nimke Fiselier, Rob Smulders en Johnny Jansen.

Maja: ‘’We hebben elke zaterdag wel iets op het programma staan met lokale artiesten.” De eerste zaterdag, 2 oktober, kan er genoten worden van optredens van dansschool Lez Studio en de Swingende Kok. Brandweer Twente is op 9 oktober voor het winkelcentrum aanwezig. “Op zaterdag 9 oktober is ook WensAmbulance Oost-Nederland van de partij. Ter gelegenheid van de openingsmaand vragen wij aandacht voor hun mooie werk. In het winkelcentrum staan vier zuilen en bij elke winkel een bus waar iedereen een donatie in mag doen.” Het Hydra Theater uit Oldenzaal verzorgt elke zaterdag op het plein in het winkelcentrum optredens, maar ook elders in het winkelcentrum geeft Hydra Theater verrassingsoptredens. “Het feestelijke programma groeit nog steeds. Velen hebben al hun medewerking toegezegd en er komen er nog steeds bij. Advies is dan ook: Kom en geniet!”

Afbeelding
Spreekuur autisme 3 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 23 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56