Afbeelding

Nieuwe regels, nieuwe uitdaging

Algemeen

OLDENZAAL - Samen krijgen we het coronavirus onder controle. Dit is de boodschap die ook deze week weer naar voren kwam. Per 25 september worden bepaalde regels weer versoepeld, maar krijgen we óók weer te maken met wat nieuwe uitdagingen.

Het zal de lezer niet ontgaan zijn dat er per 25 september een coronatoegangsbewijs (inmiddels met eigen Wikipedia-pagina) gevraagd zal worden bij de horeca, theater, bioscoop en evenementen. Gemeenten komen hiermee weer extra uitdagingen te staan, evenals de ondernemers en organisatoren die hierop moeten handhaven. De Rijksoverheid stelt weliswaar extra geld beschikbaar voor inzet van extra handhavers, maar het is niet zo dat je een oneindig blik personeel open kunt trekken om naast elke deur een handhaver te zetten.

De gemeente Oldenzaal hoopt dan ook vooral dat ondernemers, organisaties en inwoners zelf hun verantwoordelijkheid zullen nemen, zoals ook in andere aspecten van de crisis gebeurde. Denk aan elkaar als goede noabers, blijf thuis bij klachten en laat je bij voorkeur vaccineren.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 14 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26