Foto:

Nieuwe regels, nieuwe uitdaging

OLDENZAAL - Samen krijgen we het coronavirus onder controle. Dit is de boodschap die ook deze week weer naar voren kwam. Per 25 september worden bepaalde regels weer versoepeld, maar krijgen we óók weer te maken met wat nieuwe uitdagingen.

Het zal de lezer niet ontgaan zijn dat er per 25 september een coronatoegangsbewijs (inmiddels met eigen Wikipedia-pagina) gevraagd zal worden bij de horeca, theater, bioscoop en evenementen. Gemeenten komen hiermee weer extra uitdagingen te staan, evenals de ondernemers en organisatoren die hierop moeten handhaven. De Rijksoverheid stelt weliswaar extra geld beschikbaar voor inzet van extra handhavers, maar het is niet zo dat je een oneindig blik personeel open kunt trekken om naast elke deur een handhaver te zetten.

De gemeente Oldenzaal hoopt dan ook vooral dat ondernemers, organisaties en inwoners zelf hun verantwoordelijkheid zullen nemen, zoals ook in andere aspecten van de crisis gebeurde. Denk aan elkaar als goede noabers, blijf thuis bij klachten en laat je bij voorkeur vaccineren.

Meer berichten
 
Auto zoeker