Foto:

Veel interesse voor Noaberdeals

OLDENZAAL - De gemeente is blij met de grote interesse voor Noaberdeals. Hierbij verrichten jongeren tegen een zakcentje van 2,75 euro per uur ‘vrijwilligerswerk’.

De jongeren die deelnemen aan een Noaberdeal gaan aan de slag bij lokale basisscholen, sportclubs en andere maatschappelijke verenigingen aan de slag om leuke, opbouwende activiteiten op te zetten. Zoals voorlezen op een basisschool, een sportevenement opzetten of een iPad-cursus voor ouderen. Naast een zakcentje krijgen zij zo ook de kans om bij te dragen aan de maatschappij. De jongeren doen ook ervaring op met het belang van vrijwilligerswerk en ze leren diverse nieuwe vaardigheden waar ze een leven lang plezier van kunnen hebben.

FC Noaber lanceerde het project in mei vorig jaar. Sindsdien zijn 170 Noaberdeals gesloten. Het doel is om in 2022 zeker 500 Noaberdeals te hebben gerealiseerd. Dat er ondanks de coronacrisis toch nog zoveel Noaberdeals afgesloten zijn is een mooi gegeven. Ook werd het concept ‘Noaberdeal Light’ geïntroduceerd, waarbij de focus kwam te liggen op individuele hulp met een kleinere ureninzet. Ook dit was heel geslaagd.

Meer berichten
 
Auto zoeker