Samen zetten zij zich in voor een mooi Oldenzaal waar ook mensen met dementie volwaardig mee kunnen doen.
Samen zetten zij zich in voor een mooi Oldenzaal waar ook mensen met dementie volwaardig mee kunnen doen. Foto: Picasa

Oldenzalers waar we trots op zijn!

Algemeen

OLDENZAAL - Ze zijn beslist niet ingeslapen, maar ze werden in hun activiteiten beperkt door corona. Stil en op de achtergrond hebben ze de samenwerking gezocht en nu zijn ze weer volledig in beeld.

De werkgroep “Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen” brengt vreugdevol nieuws. Dit bericht moet u niet ontgaan, maar om teleurstelling te voorkomen, laat nu snel van u horen. Want er is maar plek voor honderd personen. Noteer in uw agenda en reserveer ‘Waardevol leven met dementie’. Ria Heijdens en Jose Kuipers van de werkgroep hebben medestanders en ondersteuners gevonden die het samen mogelijk gaan maken om de boodschap uit te dragen en dat siert ze. Samen met Arjan van Dijk van de Hofkerk en Annet Meijerink-Nijhuis van Mélange vormen ze een kwartet dat waardering en respect verdiend.

Op 16 september vindt in de Hofkerk aan de Hofmeijerstraat 1 te Oldenzaal een informatieve avond plaats onder het motto ‘Waardevol leven met dementie’. Met als kernvraag : wat is er allemaal nog mogelijk wanneer men de diagnose dementie krijgt? Deze avond kan als vervolg worden gezien op een in oktober 2018 gehouden bijeenkomst waarin de vraag ‘Wat is dementie?’ centraal stond. Het programma bestaat, evenals de vorige keer, uit een informatief gedeelte voor de pauze en een deel waarin bezoekers vragen kunnen stellen over de materie aan panel van (ervarings)deskundigen. Ook kan men met anderen in gesprek gaan.

Tijdens het eerste deel worden video’s getoond die het thema ondersteunen. Tevens zal de bekende buutreedner Karel van de Kate (Bennie Morssinkhof) op zijn eigen, luchtige wijze, zijn licht over de zaak dementie laten schijnen. Tevens zal Geert Christenhusz Twentse gedichten uit zijn laatste bundel ‘Goa, stoa, en verwonner oe’ voorlezen. Overigens heeft u de mogelijkheid deze bundel ‘s avonds te kopen.

Zeer bijzonder is dat ook deelnemers van een dagopvang een bijdrage aan het programma leveren. Annet Meijerink leidt de bezoekers vakkundig door de avond en praat de onderdelen aaneen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Muziek Theaterbureau Mélange. Aanvang is om 19.30 uur. Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten bezoekers een QR-vaccinatie code, een papieren bewijs van volledige vaccinatie, of een bewijs van immuniteit door eerdere besmetting kunnen tonen en zal rekening worden gehouden met een onderlinge afstand van 1.5 meter. De toegang is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@impuls-oldenzaal.nl of via 0541-571414. De avond past binnen het doel van de Hofkerk; er zijn voor mensen die zoeken naar betekenis in het leven. Daarom voert zij gesprekken met alle partijen in het sociale en culturele domein om samen te komen tot een sociaal cultureel centrum in Oldenzaal. Kortom, een heel positieve insteek voor de lokale gemeenschap.

Pen
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01