<p>Samen zetten zij zich in voor een mooi Oldenzaal waar ook mensen met dementie volwaardig mee kunnen doen.</p>

Samen zetten zij zich in voor een mooi Oldenzaal waar ook mensen met dementie volwaardig mee kunnen doen.

(Foto: Picasa)

Oldenzalers waar we trots op zijn!

OLDENZAAL - Ze zijn beslist niet ingeslapen, maar ze werden in hun activiteiten beperkt door corona. Stil en op de achtergrond hebben ze de samenwerking gezocht en nu zijn ze weer volledig in beeld.

De werkgroep “Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen” brengt vreugdevol nieuws. Dit bericht moet u niet ontgaan, maar om teleurstelling te voorkomen, laat nu snel van u horen. Want er is maar plek voor honderd personen. Noteer in uw agenda en reserveer ‘Waardevol leven met dementie’. Ria Heijdens en Jose Kuipers van de werkgroep hebben medestanders en ondersteuners gevonden die het samen mogelijk gaan maken om de boodschap uit te dragen en dat siert ze. Samen met Arjan van Dijk van de Hofkerk en Annet Meijerink-Nijhuis van Mélange vormen ze een kwartet dat waardering en respect verdiend.

Op 16 september vindt in de Hofkerk aan de Hofmeijerstraat 1 te Oldenzaal een informatieve avond plaats onder het motto ‘Waardevol leven met dementie’. Met als kernvraag : wat is er allemaal nog mogelijk wanneer men de diagnose dementie krijgt? Deze avond kan als vervolg worden gezien op een in oktober 2018 gehouden bijeenkomst waarin de vraag ‘Wat is dementie?’ centraal stond. Het programma bestaat, evenals de vorige keer, uit een informatief gedeelte voor de pauze en een deel waarin bezoekers vragen kunnen stellen over de materie aan panel van (ervarings)deskundigen. Ook kan men met anderen in gesprek gaan.

Tijdens het eerste deel worden video’s getoond die het thema ondersteunen. Tevens zal de bekende buutreedner Karel van de Kate (Bennie Morssinkhof) op zijn eigen, luchtige wijze, zijn licht over de zaak dementie laten schijnen. Tevens zal Geert Christenhusz Twentse gedichten uit zijn laatste bundel ‘Goa, stoa, en verwonner oe’ voorlezen. Overigens heeft u de mogelijkheid deze bundel ‘s avonds te kopen.

Zeer bijzonder is dat ook deelnemers van een dagopvang een bijdrage aan het programma leveren. Annet Meijerink leidt de bezoekers vakkundig door de avond en praat de onderdelen aaneen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Muziek Theaterbureau Mélange. Aanvang is om 19.30 uur. Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten bezoekers een QR-vaccinatie code, een papieren bewijs van volledige vaccinatie, of een bewijs van immuniteit door eerdere besmetting kunnen tonen en zal rekening worden gehouden met een onderlinge afstand van 1.5 meter. De toegang is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@impuls-oldenzaal.nl of via 0541-571414. De avond past binnen het doel van de Hofkerk; er zijn voor mensen die zoeken naar betekenis in het leven. Daarom voert zij gesprekken met alle partijen in het sociale en culturele domein om samen te komen tot een sociaal cultureel centrum in Oldenzaal. Kortom, een heel positieve insteek voor de lokale gemeenschap.

Meer berichten
 
Auto zoeker