Afbeelding
Foto: Picasa

Graanzakjes smiet’n

Algemeen

OLDENZAAL - Ik had er nog nooit van gehoord; graanzakjes smiet’n. Maar als het mij wordt gegeven dan ben ik volgend jaar met drie mede senioren van de partij. Ik ga alvast op zoek naar drie teamgenoten want ook als Oldenzaalse ouderen zullen wij van ons laten horen. Ruim 1,5 jaar heeft men energie opgeslagen, afgelopen weekend kwam de ontlading als een explosie. Het werd oogsten. Zeker door de organisatoren van dit unieke toernooi, voorzitter Bart van den Eijnde, Manfred Oude Bekke en Johnny Loohuis.

Zaterdag was het dé dag voor velen. Wat een sfeer, wat een passie! Oldenzaal kan en moet hier een jaarlijks evenement van maken en niet alleen op één dag, maar een meerdaags toernooi. Waarbij de ouderen in een wat rustiger tempo kunnen deelnemen. Het enthousiasme onder de jongeren was groot, wat een sfeer. Het was een waar genieten. Zeker 150 deelnemers die in een team van vier man man/vrouw deelnamen die graanzakjes over een afstand van zeven meter in een gat van 15 bij 15 centimeter moesten gooien. Oog-hand coördinatie en lenigheid toepassen is in het voordeel, want in ieder geval was de winnaar van het graanzak smiet’n gisteren het team “Horny Corny” uit de Lutte. De tweede plek was voor ZSW Walsberg uit Deurne. De derde prijs ex equo is gewonnen door de “Irish Girls” uit Oldenzaal en “Win or Booze” ook uit Oldenzaal. Een zeer geslaagd toernooi voor herhaling vatbaar.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 13 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 15 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41