<p>De nieuwe luidklok van de St. Plechelmusbasiliek is klaar voor transport naar Nederland. Er ligt een uitgebreid programma klaar voor de feestelijke ontvangst. Foto: Gideon Bodden.</p>

De nieuwe luidklok van de St. Plechelmusbasiliek is klaar voor transport naar Nederland. Er ligt een uitgebreid programma klaar voor de feestelijke ontvangst. Foto: Gideon Bodden.

(Foto: )

Grootste luidklok is onderweg naar Oldenzaal

OLDENZAAL - De nieuwe luidklok voor de St. Plechelmusbasiliek is onderweg naar Oldenzaal. Eind vorig jaar werd de Plechelmusklok gegoten door klokkengieter Abel Portilla in de klokkengieterij in het Spaanse San Bartelomé. Een geschenk van de stichting Scholtenhaer aan de Oldenzaalse gemeenschap.

Afgelopen week liet de Amsterdamse Stadsbeiaardier GideonBodden weten dat de klok op weg is naar Oldenzaal. Een tocht van meer dan 1.600 km. De Plechelmusklok is de zwaarste luidklok in onze provincie. De komst van deze klok, de intocht (12 september) en inwijding (19 september) zullen veel belangstellenden trekken. Kardinaal Eijk zal deze klok inzegenen. Op de klok zijn unieke afbeeldingen en teksten geplaatst, ontworpen door kunstenaar Berend Seiger. Als alles goed verloopt zal de klok op zondag 12 september om 14.00 uur arriveren op het Stationsplein waarna men richting de basiliek trekt; hier is de aankomst 14.45 uur. Om 15.00 uur is dan een bijeenkomst in de kerk. Op 19 september start de eucharistieviering om 10.00 uur. Na afloop is er een processie met om 11.00 uur de inwijding. Burgemeester Patrick Welman zal dan ook een korte toespraak houden. Als de planning verder goed verloopt kan de klok op 19 of 20 oktober naar boven worden gehesen.

Meer berichten
 
Auto zoeker